Tanju Özcan geri adım atmıyor: Sözlerimden pişman değilim

Kendisinden yardım isteyen başörtülü bir kadınla ilgili skandal ifadeler kullanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP MYK'sının gündeminde olacak. Buna ilişkin bir açıklamada bulunan Özcan, "Hayırlısı neyse o olsun. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir parti yetkililerinindir" sözleriyle kendini savundu. Özcan, sığınmacılarla ilgili ırkçı sözlerinden dolayı pişman olmadığını ifade etti.

Mülteciler için ırkçı ifadeler kullanan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, katıldığı bir programda kendisinden yardım isteyen bir kadın için skandal yorumlarda bulunduğu görüntüler büyük teki çekmişti.

CHP MYK'SINDA GÖRÜŞÜLECEK

Bu sözlere, CHP'den "Özcan’ın bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de zaten özür dilemiştir. Pazartesi günü yapacağımız MYK toplantısında değerlendireceğiz. Parti tüzüğümüz bunu gerektiriyor" cevabı gelmişti. Özcan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın yaptığı bu açıklamaya Twitter hesabından yanıt verdi.

ATATÜRK'LÜ SAVUNMA YAPTI

"Takdir parti yetkililerinindir" diyen Özcan, "Hayırlısı neyse o olsun. Ben Türk Milleti’nin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve FETÖ'cülerin lincine uğruyorum. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Armağan Çağlayan’ın programına katılan Özcan şu ifadeleri kullandı: Bolu’da yaptığımız bir açılış sırasında tesettürlü bir hanım yanıma geldi. ‘Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz’ dedi. Özel değilse burada anlatabilir misiniz’ dedim. “Benim bebeğim olmuyor, bana yardımcı olabilir misiniz” dedi. “Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim” dedim. Meğer kadıncağız tüp bebek tedavisi görmek istiyormuş. “Bebeğim olmuyor bana yardımcı olabilir misiniz” diye direkt söze girince çevredekiler güldü.” Özcan’ın kendisinden yardım isteyen bir kadınla arasında geçen diyaloğu aktarış biçimi oldukça imalıydı. Vatandaşlar, bu imalı söylem ve Tanju Özcan’ın olayı gülerek anlatmasına tepki gösterdi.

 

Tanju Özcan geri adım atmıyor: Sözlerimden pişman değilim ile ilgili etiketler CHP göçmen Mülteci Tanju Özcan
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.