Tam kapanmada sigara içmek yasak mı? Tekel bayilerde sigara satışı yasaklandı mı?

Tam kapanma döneminde alkol satışının yasaklanmasından sonra sigara satışının da yasaklanması gündeme geldi. Bu konuda görüş bildiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Nuri Ünal’dan yeni bir öneri geldi. Peki, Tam kapanmada sigara satışı yasak mı?

29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’dan itibaren 19 Mayıs Pazartesi sabahı saat 05.00’da kadar devam edecek olan kesintisiz tam kapanma resmen başlıyor. Tedbir amaçlı birçok yasak gündemde iken Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal'dan da yeni tedbir önerileri geldi.

Ünal, koronavirüs pandemisi önlemleri kapsamında tam kapanmada sigara içmenin de yasaklanması çağrısında bulundu.

Ünal açıklamasında, “Bugünleri gelin fırsata çevirelim. Sigara tüketimini bitirelim, sigara içen tüm insanlarımız kullanmayı bırakmalılar. Tiryaki düzeyinde kullanıcı vatandaşlarımız devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan faydalanabilirler. Yeşilay’dan Sağlık Bakanlığımızdan ve ilgili tüm kamu kurumlarından destek alabilirler. Bütçe diyoruz, maddi sıkıntılar diyoruz işte size bir fırsat, sigarayı bırak bütçene katkıda bulun, evine huzur getir. Çocuklarımızın yarınlara daha sağlıklı ulaşabilmesi için ve 18 günlük kapanma sürecini sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için sigarayı bırakmanız güzel olacaktır, anlamlı olacaktır. Ailenizi, çocuklarınızı ve geleceğinizi düşünün sigarayı bu kapanma sürecinde bırakın.” dedi.

Ünal açıklamasının devamında 17 günlük tam kapanma sürecinde sigara kullanımının azalması ve azaltılabilmesi içinde devletimizin birtakım tedbirler alması gerekliliğine dikkat çekerek sigara satışının sınırlandırılması, ulaşılabilirliğinin zorlanması için satış sınırlandırılması getirilebileceğini söyledi.

Örneğin büyük marketlerde, zincir marketlerde sigaranın satılmamasını belirten Ünal, alkol satan bayilerde de satışın yasaklanabileceğine işaret etti.

Tam kapanmada sigara içmek yasak mı? Tekel bayilerde sigara satışı yasaklandı mı? ile ilgili etiketler sigara sigara satışı tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.