Tam kapanmada oteller açık mı? Otel rezervasyonları iptal mi edildi?

29 Nisan’da başlayacak ve 17 Mayıs’ta sona erecek olan tam kapanmada otellerin son durumu açık olup olmadıkları merak edildi. Daha önceden otel rezervasyonları olan kişilerde genelgede kendilerine uyan kuralları aradı. Peki, Tam kapanmada oteller açık mı, kapalı mı?

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile otelleri çalışma durumu ile ilgili son bilgilerde gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve 29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’ta sona erecek olan tam kapanma sürecinde otel rezervasyonları konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Türkiye'de tam kapanmaya geçilmesiyle birlikte oteller ile ilgili son gelişmeler vatandaşın ilgi odağı haline geldi. Yayınlanan genelgede konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir açıklaması yer aldı.

OTELLER KAPATILDI MI?

İçişleri Bakanlığı genelgesinde, ''Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan dönemde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması vatandaşlarımız açısından sokağa çıkma ve/veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak olup bu dönemde konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara bağlı olarak seyahat izin belgesi alan kişilere hizmet verebileceklerdir.'' ifadeleri yer aldı.

Tam kapanmada oteller açık mı? Otel rezervasyonları iptal mi edildi?

Oteller ve konaklama yerleri ile buralarda çalışanlar kısıtlamalarda muaf olacak.

TAM KAPANMA KARARLARI

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi 5:00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokak çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecek.

Yeme içme sektöründe paket servis ile hizmet verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak, Şehirler arası araçlar yüzde 50 ile çalışabilecek.

Konaklama tesislerinde rezervasyonlar, sokağa çıkma kısıtlamaları için teşkil etmeyecek.

Kamu personeli uzaktan çalışmaya yönlendirilecek.

Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.

Tam kapanmada oteller açık mı? Otel rezervasyonları iptal mi edildi? ile ilgili etiketler otel tam kapanma Otel Rezervasyonları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.