Tam kapanmada hastaneye gitmek yasak mı? Hastaneler, poliklinikler, eczaneler açık mı?

29 Nisan’da başlayacak olan tam kapanma sürecinde hastaneler, eczaneler, poliklinikler, Kızılay açık mı sorusuna vatandaşlar cevap aradı. Peki, Tam kapanmada hastaneler v eczaneler açık mı?

Kabine Toplantısı sonrasında sokağa çıkma yasağı ve tam kapanma süreci 29 Nisan tarihine başlayacak. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak yerlerin listesi açıklanırken hastaneler, eczaneler ve sağlık ocaklarının son durumu araştırılır oldu.

TAM KAPANMADA HASTANELER, ECZANELER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tam kapanma sürecinde hastaneler ve eczanelerin son durumu vatandaşların merak konusu oldu.

Tam kapanmada hastaneye gitmek yasak mı? Hastaneler, poliklinikler, eczaneler açık mı?

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri,

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler,

Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil),

Tam kapanmada hastaneye gitmek yasak mı? Hastaneler, poliklinikler, eczaneler açık mı? - Resim : 2

Buna göre, tam kapanmada kamu ve özel sağlık kuruluşları, eczaneler, veterinerler ve hayvan hastaneleri açık olacak. Hastane randevusu olanlar da randevularını göstermek şartı ile hastanelere gidebilecek.

Tam kapanma sürecinde koronavirüs aşısı için randevu alanlarda hastaneye gidebilecekler.

Tam kapanmada hastaneye gitmek yasak mı? Hastaneler, poliklinikler, eczaneler açık mı? ile ilgili etiketler Hastane Eczane aşı tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.