Tam kapanmada diş hekimine gitmek yasak mı? Dişçi randevusu olanlar yasaktan muaf mı?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan tarihinde başlayacak olan tam kapanma sürecinde dişçi randevusu olanlar yasaktan muaf olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmekte. Peki, tam kapanmada diş hekimine gitmek yasak mı?

Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanma dönemine geçileceğini ve alınan önlemleri sıraladı. 29 Nisan Perşembe akşamı 19.00’da başlayacak olan tam kapanma süreci 17 Mayıs Pazartesi 05.00’a kadar devam edecek.

Tam kapanma döneminde vatandaşlar diş hekimlerinin çalışıp çalışamayacağı ve var olan hasta randevularının ne olacağı konusunu merak etmektedirler.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine tam kapanma hakkında gönderilen genelgede “sokağa çıkma yasağından muaf yerler ve kişiler listesi” yer almaktadır. Bu liste içerisinde 43 madde arasında diş hekimleri ve tıbbi cihaz sektörü ile bağlantılı bilgiler bulunmaktadır.

DİŞÇİYE GİTMEK YASAK MI? DİŞ HEKİMLERİ AÇIK MI?

- Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler,

- Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil),

- İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar,

Tam kapanmada diş hekimine gitmek yasak mı? Dişçi randevusu olanlar yasaktan muaf mı?

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde, istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklar.

DİŞ HEKİMİ RANDEVULARI İPTAL Mİ EDİLDİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede doktor randevusu olan hastaların kısıtlamalardan etkilenmeyeceği “Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar” başlığı altında belirtilmekte.

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

- Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olanların (en fazla 2 kişi), zorunlu hali bulunduğu kabul ediliyor.

Tam kapanmada diş hekimine gitmek yasak mı? Dişçi randevusu olanlar yasaktan muaf mı? ile ilgili etiketler dişçi Diş Hekimi yasak tam kapanma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.