Tam kapanmada alkol satışı yasak mı? Tekel bayileri açık olacak mı?

Koronavirüs salgınında 17 Günlük Tam Kapanma sürecinde alkol satışı konusunda yeni bir açıklama geldi. Vatandaşlar tam kapanma da şimdiden Tekel bayilerinin açık olup olmayacağını merak etmekte. Peki, Tam kapanmada alkol satışı yasak mı?

Koronavirüs salgını sürecinde artan vaka sayıları ile birlikte yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Kabine Toplantısı sonunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan ila 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanmaya geçeceklerini söyledi.

Tam Kapanma süreci ile birlikte 17 günlük bir sokağa çıkma yasağı gerçekleştirilmiş olacak. Bununla beraber bu süre zarfında alkol satışı yasağı olup olmayacağı konusunda kafalarda bazı soru işaretleri vardı.

ALKOL SATIŞI YASAK MI?

NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya, Türkiye'nin Koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya gideceği 30 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının yasak olacağını söyledi. Kaya, "Alkol satışı tüm günler yasak olacak. Yapı marketler kapalı olacak. AVM, kuaför, berber gibi işletmeler kapatılacak. Uçak, gemi, tren, otobüs bileti almak için seyahat izin belgesi şart olacak" ifadelerine yer verdi.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu.

Tam kapanmada alkol satışı yasak mı? Tekel bayileri açık olacak mı? ile ilgili etiketler alkol alkol satışı alkol satışı yasağı tekel tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.