Tam kapanma 1 hafta uzatılacak mı? Yasaklar ne zaman, saat kaçta bitiyor?

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle 29 Nisan’da başlayan tam kapanmanın 1 hafta kadar daha uzatılabileceği iddia edildi. Bunun nedeni olarak da 19 Mayıs’ın hafta arasına gelmesi gösterildi. Peki, tam kapanma uzatılacak mı?

Koronavirüs vakaları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelen kabine toplantısının hemen ardından tam kapanma kararı alındı ve o dönem 29 Nisan akşamında resmen başladı. 17 Mayıs Pazartesi sabahı 05.00’a kadar devam edecek olan tam kapanmanın 1 hafta kadar uzatılabileceği son gelen haberler arasında yerini aldı.

Bu dönemde birçok iş yeri faaliyetlerine ara verirken muafiyeti olmayan vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı ve şehirler arası yolculukta belirli koşullara bağlandı. Tüm bu önlemlerle birlikte tam kapanma sürecinde vaka sayılarının düşmesi hedeflendi.

Vatandaşlar yaz aylarının gelmesi ile beraber kısıtlamaların biteceği ve hayatın normalleşeceği 17 Mayıs sabahını beklerken tam kapanmanın 1 hafta kadar daha uzatılacağı iddiaları kulislerde dönmeye başladı.

TAM KAPANMA UZATILIYOR MU?

Resmi tatil olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle, tam kapanmanın bir hafta daha uzatılabileceği öne sürüldü.

TAM KAPANMA NE ZAMAN BİTİYOR?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan "Tam Kapanma" kararı sonrasında İçişleri Bakanlığı, 'Tam Kapanma Tedbirleri' konulu genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Buna göre, ülke genelinde 29 Mayıs saat 19.00 itibarıyla başlayan tam kapanma dönemi 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'te sona erecek. Tam kapanma Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak şekilde kararlaştırılmıştı.

 Tam kapanma 1 hafta uzatılacak mı? Yasaklar ne zaman, saat kaçta bitiyor?

TAM KAPANMA KARARININ AYRINTILARI

29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi 5:00'e kadar kesintisiz sokak kısıtlaması uygulanacak.

Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecek.

Yeme içme sektöründe paket servis ile hizmet verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak, şehirler arası araçlar yüzde 50 kapasite ile çalışabilecek.

Konaklama tesislerinde rezervasyonlar, sokağa çıkma kısıtlamaları muafiyet için teşkil etmeyecek.

Kamu personeli uzaktan çalışmaya yönlendirilecek.

Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebilecekler.

Tam kapanma 1 hafta uzatılacak mı? Yasaklar ne zaman, saat kaçta bitiyor? ile ilgili etiketler tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.