Taliban'ın 'Pençşir düştü!' açıklamasına direnişçilerden yalanlama!

Afganistan'da Taliban işgaline direnişini sürdüren ve hala işgal edilemeyen son vilayet olarak kalan Pençşir direnişini sürdürürken, Taliban'ın ağır kayıplar verdiği ve vadiye giremediği öğrenilmişti. Taliban'ın aldığı yenilgilerden sonra, kasti olarak yaymış olabileceği bir dezenformasyon, Taliban kaynakları tarafından servis edildi. Taliban kaynakları, Pençşir'i ele geçirdiklerini iddia etti. Pençşir direnişçileri ise açıklamayı yalanlayarak fotoğraf paylaştı.

Afganistan'da bulunan 34 vilayet merkezinin 33’ünün kontrolünü ele geçiren Taliban yönetimi, Pençşir vilayetinde yaşayan halka çağrıda bulunarak liderlerini ikna etmelerini ve yeni Afganistan yönetimine katılmalarını istemişti.

TALİBAN'IN 'PENÇŞİR DÜŞTÜ' PROPAGANDASI

Bu gelişmelerin ardından, Taliban kaynakları tarafından Taliban’ın başkent Kabil'in kuzeyinde yer alan Pençşir’i ele geçirdiği ileri sürüldü. 

PENÇŞİR DİRENİŞÇİLERİ YALANLADI

Öte yandan Pençşir Vadisi'ndeki direnişçiler, bu iddiaları tümüyle yalanladı ve direnişlerinin güçlü bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Öldürdükleri Taliban militanlarının silahlarının toplandığı bir hangarı 'Hepsinin bir sahibi vardı.' notuyla paylaştı. 

Taliban'ın 'Pençşir düştü!' açıklamasına direnişçilerden yalanlama!

Pençşir Vadisi'ndeki direnişçiler, iki gündür Taliban'a büyük kayıplar verdirirken, alan kazandıklarını ve 2 ilçeyi de Taliban işgalinden kurtardıklarını aktardı.

Taliban'ın 'Pençşir düştü!' açıklamasına direnişçilerden yalanlama! - Resim : 2

Ülkenin her yerinden bölgeye erzak silah ve asker gönderilmeye gayret ediliyor. 

PENÇŞİR, DOĞAL BİR KALE

Pençşir, büyük çoğunluğu Tacik asıllı Afganlardan oluşan yaklaşık 170 bin kişinin yaşadığı bir vilayet olarak biliniyor.

Dağlık ve engebeli arazisi nedeniyle askeri operasyonlar için zorlu bir hedef olarak tanımlanırken girişlerin dar bir geçitten gerçekleştirilmesi bölgeye giriş-çıkışları sınırlandırıyor.

Vilayetin lideri milli savaş kahramanı Ahmet Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesut ile Taliban arasında görüşmeler gerçekleştirilmiş ancak sonuca varılamamıştı.

Taliban'ın 'Pençşir düştü!' açıklamasına direnişçilerden yalanlama! ile ilgili etiketler Taliban Afganistan Kabil pençşir direniş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.