Taliban'ın listesi ortaya çıktı: Her yerde o isimleri arıyorlar

Birleşmiş Milletler'e sunulan bir rapor, Taliban'ın Afganistan'da yürüttüğü bir çalışmayı ortaya çıkardı. Taliban güçlerinin NATO ve ABD ile çalışanların yakalanması için çalışıyor. BM'ye sunulan rapora göre, Taliban, yeni rejim için çalışacak ajan ağları kuruyor.

Birleşmiş Milletler'e (BM) sunulan bir raporda, Taliban'ın NATO ve ABD askerleriyle çalışan ve işbirliği yapan herkesin yakalanması için çalışmalarını hızlandırdığı belirtiliyor.

BM'ye istihbarat bilgisi sağlayan Norveç'teki Küresel Analiz Merkezi'nin düzenlediği gizli raporda, "Taliban, hedef alınan kişilerin teslim olmaması halinde, ailelerinin öldürüleceği veya tutuklanacağı tehdidinde bulunuyor" deniyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, askeri, polis ve araştırma birimlerinde görev alanların özellikle risk altında olduğu belirtilen belgede, "Taliban, tüm büyük kentleri ele geçirmeden önce, buralardaki bireylerin yerlerini belirleme çalışması yaptı" ifadesi kullanılıyor.

Belgede, Taliban militanlarının, Kabil havaalanına girişte denetleme yaptığı, bazı yabancı personelin çıkışına izin verilirken, "kaos" durumunun devam ettiği belirtiliyor.

Rapora göre, Taliban, yeni rejim için çalışacak ajan ağları kuruyor.

TALİBAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Bir Taliban yetkilisi, yabancı ülke vatandaşlarının ülkeden tahliyesini destekleyerek, verdikleri sözleri tuttuklarını söyledi.

Reuters’a konuşan yetkili, “Sadece yabancıların değil, Afganların da güvenli bir şekilde tahliyesini kolaylaştırıyoruz” dedi.

Yetkili, "Afganlar, yabancılar ve Taliban üyeleri arasında havaalanında her türlü şiddetli ve sözlü münakaşayı önlüyoruz" dedi.

Öte yandan Taliban’ın vizeleri olsa bile insanları Kabil Havalimanı’na sokmadığına yönelik bazı haberler var. BBC tarafından görülen bir BM belgesinde de, Taliban kuvvetlerinin NATO ve ABD güçleri için çalışan ya da onlarla işbirliği yapan kişilere yönelik aramaları yoğunlaştırdığı ifade ediliyor.

Taliban'ın listesi ortaya çıktı: Her yerde o isimleri arıyorlar ile ilgili etiketler Taliban Birleşmiş Milletler rapor NATO ABD yakalama
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.