Taliban'ın Dışişleri Bakan Vekili, Pakistan'ı ziyaret etti!

Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Amir Khan Muttaki, Afganistan konulu Troika Plus toplantısına katılmak için Pakistan'ın başkenti İslamabad'ı ziyaret etti. Muttaki, Afganistan'da geçici Taliban hükümetinin kurulmasından bu yana Pakistan'ı ziyaret eden ilk bakan vekili oldu.

Taliban hükümeti, Afganistan'da ekonomik bir krizi önlemek için küresel olarak tanınmayı ve mal varlıklarının dondurulmamasını talep ederken, Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Amir Khan Muttaki, Afganistan konulu Troika Plus toplantısına katılmak ve ticaret ile diğer ilişkileri görüşmek üzere Pakistan'ın başkenti İslamabad'ı ziyaret etti.

TALİBAN'IN PAKİSTAN'I ZİYARET EDEN İLK BAKANI

Muttaki, Afganistan'da geçici Taliban hükümetinin kurulmasından bu yana Pakistan'ı ziyaret eden ilk bakan vekili oldu.

Ziyarete ilişkin Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından günün erken saatlerinde yapılan açıklamada, Muttaki'nin, gelişmiş ticaret, transit ticaretin kolaylaştırılması, sınır ötesi hareket, kara ve havacılık bağlantıları, insanlar arası temaslar ve bölgesel bağlantı konularına odaklanan Pakistan-Afganistan ilişkilerini görüşmek üzere bir delegasyona liderlik edeceği kaydedildi.

Ayrıca yerel basındaki haberlerde ise, ABD, Çin ve Rusya'dan üst düzey diplomatların 11 Kasım'da Afganistan'daki durumu görüşmek üzere İslamabad'da bir araya geleceği belirtilirken, Troika Plus toplantısının Afgan makamlarıyla ilişki kurmak için önemli bir forum haline geldiği ifade edildi.

'KAPSAYICI HÜKÜMETE DESTEK'

Toplantının, kapsayıcı bir hükümete desteği ifade edeceğini ve Afganistan'da insani bir krizi önlemenin yollarını ve insan haklarının, özellikle kadın haklarının korunmasının tartışılacağı bildirilirken, bu toplantının Afganistan'da Taliban hükümetinin kurulmasından bu yana Troyka Plus'ın ilk tam teşekküllü toplantısı olacağı kaydedildi.

Öte yandan geçtiğimiz ay Kabil'i ziyareti sırasında Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Muttaki'yi Pakistan'ı ziyaret etmeye davet etmişti. Ayrıca Muttaki, geçtiğimiz yıl ABD birliklerinin Afganistan'dan geri çekilmesinin tartışıldığı Doha görüşmelerine de katılmıştı.

Taliban'ın Dışişleri Bakan Vekili, Pakistan'ı ziyaret etti! ile ilgili etiketler Pakistan Taliban ziyaret Dışişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.