Taliban'ın atadığı yeni Merkez Bankası Başkanı'nın diploması yok!

Taliban yönetimi tarafından hafta başında Afganistan Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Hacı Muhammed İdris’in herhangi bir yüksek öğrenim diploması olmadığı ortaya çıktı.

Afganistan’ı işgal eden Taliban, geçtiğimiz pazartesi günü yapılan açıklamada, ülkenin Merkez Bankası Başkanlığı’na Hacı Muhammed İdris’i atadı.

CV'Sİ KARANLIK VE DİPLOMASIZ BİR MERKEZ BANKASI BAŞKANI

Reuters’ta yer alan habere göre, İdris’in herhangi bir finansal eğitim ve yüksek öğrenim görmediği belirtildi.

Haberde, İdris’in bir süredir Taliban’ın finans bölümü başkanlığını yürüttüğü bilgisine yer verildi.

Taliban yetkilisi yaptığı açıklamada, kuzeydeki Cüzcan eyaletinden İdris’in, 2016 yılında bir insansız hava aracı saldırısında öldürülen cihatçı örgütün önceki lideri Molla Akhtar Mansour ile finansal konularda uzun süredir çalışma deneyimine sahip olduğunu söyledi.

ESKİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI ÜLKEYİ TERK ETMİŞTİ

Eski Merkez Bankası Başkanı ve Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı Ajmal Ahmady, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı’ndan kalkan uçaklardan birisi ile ülkeyi terk etmişti.

 

 

Taliban'ın atadığı yeni Merkez Bankası Başkanı'nın diploması yok! ile ilgili etiketler Taliban Afganistan merkez bankası başkanı diploma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.