Taliban'dan tüyler ürperten işkence! Kadınları çeken gazeteciler 4 saat boyunca kırbaçlandı!

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ı protesto etmek için sokağa çıkan kadınları çeken gazeteciler, militanlar tarafından yakalanıp feci şekilde dövüldü. 4 saat boyunca Taliban tarafından işkence gören gazeteciler, neden dövüldüklerini sorduklarında ise aldıkları cevap karşısında dehşete düştü. Taliban yetkilileri, "Kafanızın kesilmediğine dua edin" dedi.

Afganistan'da yeni hükümet kuran Taliban'ın 'Kadın bakan olmayacak' açıklamalarının ardından sokağa çıkan kadınları çeken iki Afgan gazeteci, militanlar tarafından tutuklanıp vahşice işkence gördü. 

4 SAAT BOYUNCA İŞKENCE GÖRDÜLER

Afganistan'da Etilaat Roz gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Zaki Daryabi, Reuters'e verdiği demeçte, "Beş meslektaşımız dört saatten fazla gözaltında tutuldu ve bu dört saat boyunca ikisi dövüldü ve vahşice işkence gördü" dedi.

Taliban'dan tüyler ürperten işkence! Kadınları çeken gazeteciler 4 saat boyunca kırbaçlandı!


''KAFANIZIN KESİLMEDİĞİNE DUA EDİN''

İşkenceden sonra salınan gazeteciler Kabil'deki gazete ofisinde morluklarını gösterdi. İşkenceye uğrayan Neamat Naghdi ve Taqi Daryabi adındaki gazeteciler, "Biri kafama bastı, diğeri yüzümü betona çarptı. Başımıza tekme attılar. Bizi öldüreceklerini düşündük'' şeklinde konuştular. Taliban'a bizi neden dövüryorsunuz şeklinde soru soran gazeteciler, ''kafanızın kesilmediğine dua edin, şanslısınız'' cevabını aldı.

Taliban'dan tüyler ürperten işkence! Kadınları çeken gazeteciler 4 saat boyunca kırbaçlandı! - Resim : 2

 

KADINLAR ÖZGÜRLÜK İÇİN PROTESTO DÜZENLEDİ

Kadınlar Afganistan'ın çeşitli yerlerinde defalarca protesto gösterileri düzenledi ve yeni hükümette kadınların olmaması Çarşamba günü Kabil'de ana konu oldu. "Kadınların katılımı olmayan bir hükümetin başarı şansı yoktur" diye slogan atan protestocular, "İş, eğitim, özgürlük" ve "Dünya neden sessizce izliyor?" yazılı pankartlar taşıdı.

 

Taliban'dan tüyler ürperten işkence! Kadınları çeken gazeteciler 4 saat boyunca kırbaçlandı! - Resim : 3

GAZETECİLER TALİBAN'DAN DOLAYI ÜLKEYİ TERK ETTİ

Son günlerde Kabil ve diğer kentlerde çok sayıda insan gösteriler, güvenlik ihlalleri, taciz ve normal yaşam adına sokaklara döküldü. Birçok Afgan gazeteci, özellikle de kadınlar, önceki rejimde olduğu gibi, Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinden sonra ülkeyi terk etti.

 

Taliban'dan tüyler ürperten işkence! Kadınları çeken gazeteciler 4 saat boyunca kırbaçlandı! ile ilgili etiketler Taliban gazeteci Kadın protesto afgan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.