Taliban'dan kız çocuklarını ilgilendiren tartışmalı karar Üniformaları gerekçe olarak gösterdi

Taliban yönetimi kız çocuklarını ilgilendiren tartışmalı bir karara daha imza attı. Daha önce kız çocuklarının ortaokula gidebileceğini duyuran Taliban, bu kararından vazgeçerek tersi yönde karar aldı. Alınan karara 'Okul üniformalarının İslam hukukuna aykırı olması' gerekçe olarak gösterildi.

Afganistan, ülke tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşarken geçtiğimiz aylarda ülkede yönetimi yeniden ele geçiren Taliban yine kız çocuklarını hedef alan bir karar aldı. Daha önce kız çocuklarının ortaokula gitmelerine izin vereceklerini belirten taliban yönetimi son olarak bunun tam tersi yönde bir karar aldı.

Afgan medyasında çıkan haberlere göre, Taliban yönetimi ülkede 7. sınıf öğrencisi olan kız çocuklarının okula gitmelerini yasakladı. Alınan son kararın gerekçesi ise oldukça şaşırttı. Taliban yönetimi 13 yaşındaki kız çocuklarının okula gitmesini 'Üniformaların İslam hukukuna aykırı olması' sebebiyle yasakladı.

Taliban, Afganistan'da yönetimi tekrar ele geçirdikten sonra kadınlara yönelik kısıtlayıcı kararlar almayacağını açıklasa da zaman ilerledikçe alınan kararlar tepki çekmişti. Taliban yönetimi batı ülkeleri ile ekonomik ilişkileri düzeltmek için kız çocuklarının eğitim görmelerini engellemeyeceklerini belirtmişti.

Diplomatlar ve analistler kadınlara yönelik kısıtlamalar nedeniyle fikir ayrılıkları olduğunu iddia ediyor. Ortaya çıkan iddialara göre Taliban'ın lider kadrosundaki bazı kişiler, kızların eğitim görmesinin yasaklanması gerektiğini savunuyor.

 

Taliban'dan kız çocuklarını ilgilendiren tartışmalı karar Üniformaları gerekçe olarak gösterdi ile ilgili etiketler Taliban Afganistan kız çocuğu ortaokul
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.