Taliban'dan ABD'ye 'Iwo Jima'ya Bayrak Asmak' göndermesi!

Taliban'dan Afganistan'da yaşanan her şeyi tek karede özetleyen bir fotoğraf geldi. ABD ve tüm dünyada büyük tepki çeken ve Biden'ın çöküşünü simgelerken, Taliban'ı da kimin kurduğunu tüm dünyaya hatırlatan fotoğrafta, Taliban militanları ABD ordusunun en ünlü anlarından birinin fotoğrafı olan 'Iwo Jima'ya Bayrak Asmak' isimli fotoğrafı taklit edildi.

Taliban'ın paylaştığı bu 'manidar'  fotoğraf, başta ABD ve tüm dünya için çok şey ifade ediyor.

ABD'de büyük tepki çeken ve Biden'ın siyasi çöküşünü fotoğraf, Daily Mail tarafından haberleştirildi. 

Fotoğrafta Taliban'a bağlı 'Badri 313' kolunun militanları, Amerikan ekipmanları, silahları ve mühimmatına sahip oldukları görülüyor. 

KABİL'E (AMERİKAN STİLİNDE) BAYRAK ASMAK

Verilen poz ise Taliban'ı, Sovyetleri dağıtmak adına kimin kurduğunu tüm dünyaya hatırlatır nitelikte. 

ABD'nin Japonya ile 2. Dünya Savaşı'nda giriştiği savaşta ABD askerlerinin Iwo Jima adasına ABD bayrağını diktikleri, simgeleşmiş ve ünlü fotoğraf 'Iwo Jima'da Bayrak Asmak'ı kasten taklit ettikleri görülüyor. 

 

Taliban'dan ABD'ye 'Iwo Jima'ya Bayrak Asmak' göndermesi! ile ilgili etiketler Taliban ABD asker fotoğraf iwo jima militan gönderme
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.