Taliban'da ilginç sevinç gösterisi: ABD, Fransa ve İngiltere'nin cenazesini kaldırdılar

ABD'nin sün son askerinin de Afganistan'dan çekilmesi üzerine Taliban Kabil Havalimanı'nın kontrolünü devraldı. 20 yıl boyunca süren savaşın bitişini kutlayan Taliban; ABD, Fransa ve İngiliz bayraklı tabutlarla sokaklarda dolaştı.

Taliban, son ABD kuvvetlerinin tahliye edilmesinden ve 20 yıllık savaşın sona ermesinden sonra havaalanı Hamid Karzai'nin kontrolünü devraldı. 

Bunun ardından Taliban, İngiliz, Amerikan, Fransız ve NATO bayraklarıyla örtülmüş sahte tabutları Afganistan sokaklarında dolaştırarak 'sevinç' gösterileri düzenledi.

Taliban'da ilginç sevinç gösterisi: ABD, Fransa ve İngiltere'nin cenazesini kaldırdılar

Joe Biden'ın askerlerinin Afganistan'ı terk etmesinden saatler sonra havaalanında dolaşan Taliban, silahlı gemilerin kokpitlerine ve ABD Hava Kuvvetleri Humvee'lerin içine oturdu. Devasa tank cephaneliğini, kitlerle dolu hangarları ve terk edilmiş helikopterleri didik didik aradı.

Taliban'da ilginç sevinç gösterisi: ABD, Fransa ve İngiltere'nin cenazesini kaldırdılar - Resim : 2

''TARİHİ BİR GÜN''

Grubun baş sözcüsü Zabihullah Mücahid Kabil havaalanında bir açıklama yaparak zaferlerini kutladığını duyurdu. Mücahid, "Afganistan'ı tebrik ederim... Bu zafer hepimizin. Tarihi bir gün ve tarihi bir an. Ülkemizi büyük bir güçten kurtardığımız bu anlardan gurur duyuyoruz'' dedi.

ABD birlikleri, ayrılmadan önce ise 70'ten fazla uçağı ve düzinelerce zırhlı aracı imha ettiğini duyurdu.

Taliban'da ilginç sevinç gösterisi: ABD, Fransa ve İngiltere'nin cenazesini kaldırdılar - Resim : 3

 

Taliban'da ilginç sevinç gösterisi: ABD, Fransa ve İngiltere'nin cenazesini kaldırdılar ile ilgili etiketler Taliban cenaze ABD İngiltere

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.