Taliban sözcüsü: Pençşir'de kontrolü ele geçirdik

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan'da ele geçirilemeyen son bölge olan Pençşir'de kontrolü sağladıklarını açıkladı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan'da kontrolün sağlanamadığı tek bölge olan Pençşir'i ele geçirdiklerini duyurdu.

Taliban sözcüsü "Penşir vilayetinin kontrolünü tamamen ele geçirdik" açıklamasını yaptı.

Pençşir, ülkenin ünlü komutanlarından Ahmet Şah Mesud'un memleketi. Oğlu Ahmet Mesud Taliban'a karşı direnişi örgütlediği öğrenilmişti. Eski Cumhurbaşkanı Eşret Gani'nin yardımcısı Emrullah Salih'in de Pençşir'de olduğu belirtilmişti.

PENÇŞİR HAKKINDA

Kuzey İttifakı'nın kurulduğu Penşir, Başkent Kabil'e 125 kilometre mesafede bulunuyor. Afganistan işgal edilirken ne İngiltere'nin ne de Sovyetler Birliği'nin hakimiyetine girdi.

Yabancı işgale karşı direnişin hep kalesi oldu. Taliban'ın giremedğiği tek bölge konumunda. Bölgede çoğunluğu Tacik olmak üzere alevi Türkmenler, Hazara ve Özbeklerden oluşan yaklaşık 150 bin kişi yaşıyor.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, efsane komutanın oğlu Ahmed Mesud önderliğindeki grubun direnişi ile karşılaştı. Son kale olarak tabir edilen Pencşir vilayetini kontrol altında tutan grupların lideri Ahmed Mesud, Taliban'ın güçlerini Pencşir ve Andarab'dan çekmesi halinde müzakereye hazır olduklarını duyurdu. Mesud, daha önce Taliban'a karşı asla boyun eğmeyeceklerini söylemişti.

"MÜZAKEREYE HAZIRIZ" MESAJI VERMİŞTİ

Barışçıl çözümden yana olduklarını belirten Mesud, "Ulusal Direniş Cephesi, Taliban'ın Pencşir ve Andarab'daki saldırılarını ve askeri operasyonlarını sonlandırması halinde kalıcı barışa ulaşmak için savaşı derhal bitirmeye hazırdır. Alimler ve reformistlerle geniş bir toplantıda tüm tarafların olduğu müzakerelere devam etmeyi umuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Taliban sözcüsü: Pençşir'de kontrolü ele geçirdik ile ilgili etiketler Afganistan Taliban pençşir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.