Taliban şimdi de Malatya'ya geliyor!

Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy'un bir Taliban militanı ile yaptığı görüşme çok konuşulacak! Afganistan'da bulunan Ersoy, Türkçe bilen bir Taliban mensubunun yanına gelerek kendisine söylediklerini aktardı... O sözler pekçok kişiyi şaşkına çevirecek....

ABD'nin ülkeden çekilmesi üzerine Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ülkeye dünya basınının da ilgisi yoğun...

Bu çerçevede, Afganistan'ın başkenti Kabil'e giden gazeteciler arasına Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy da katıldı. Ersoy, bölgeden gerçekleştirdiği bir canlı yayında ise ilginç notlar aktardı.

Habercilik faaliyetleri sırasında silahlı bir Taliban militanının yanlarına geldiğini belirten Mehmet Akif Ersoy, bu şahsın yayın bittikten sonra kendilerine bir yazı göstererek Malatya'da İnönü Üniversitesi'nden kabul aldığını söylediğini aktardı.

Ersoy o diyaloğa ilişkin şunları kaydetti; 

"Biz yayın yaparken bir Taliban mensubu yanımıza geldi. Türkçe biliyordu, konuştu. Kendisini göstermememizi istemedi. Yayın bittikten sonra bana kimliğini gösterdi, bir yazı gösterdi. Malatya'da İnönü Üniversitesi'nden kabul almış. Türkiye'ye gitmek istediğini söyledi. 'Ben Türkiye'de bir üniversiteden kabul aldım. Türkiye'de okuyacağım' dedi."

FATİH ALTAYLI: KIYMETLİ BİR UYARI

Bu konuyu bugün köşesinde gündeme taşıyan Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise Ersoy'un yaşadıklarının Türkiye'ye "kıymetli bir uyarı" olduğunu vurguladı.

Altaylı, "Üniversite okumaya kabulle gelen Taliban mensubu var ise eğer, siz bir de dağlardan kaçak gelenlerin kimler olabileceğini bir düşünün." ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı sözlerine şöyle devam etti;

"Biz Taliban’ı Afgan ve Pakistan medreselerinin talebeleri olarak biliyorduk. Meğer bizim üniversitelere kadar gelmişler. Bir ülke için bundan daha kıymetli bir uyarı olabilir mi!"

REKTÖR KIZILAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Ersoy’un Habertürk ekranlarından paylaştığı bilginin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Kızılay, "Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları devletimizin ilgili güvenlik birimleri ile değerlendirildikten sonra yapılacaktır. İnönü Üniversitesi olarak konuyu yakından takip etmekteyiz" açıklamasını yaptı.

Taliban şimdi de Malatya'ya geliyor!

Taliban şimdi de Malatya'ya geliyor! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Mehmet Akif Ersoy Fatih Altaylı malatya üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.