Taliban, Kabil'de bir bankaya ulaşırsa 9.5 milyar dolar ele geçirecek!

Taliban'ın Kabil'de bulunan Da Afganistan Bankası'nı ele geçirmek istediği iddia edildi. ABD eski Hazine Bakan Yardımcısı, militanların bu bankada bulunan 9.5 milyar amerikan dolarını ele geçirebileceklerini belirtti.

ABD'den üst düzey bir yetkili, Taliban'ın muhtemel planının Da Afganistan bankasındaki rezervi ele geçirmek olabileceğini belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan sorumlu eski Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea, Kabil'deki "Da Afganistan" bankasında 9,5 milyar Amerikan doları rezerv paranın bulunduğunu ve Taliban'ın bankayı ele geçirmesi halinde o döviz rezervini de ele geçireceğini belirtti.

Taliban, Kabil'de bir bankaya ulaşırsa 9.5 milyar dolar ele geçirecek!

Taliban'ın Kabil ile ilk sıcak teması kurduğu bölge olan güney Kabil'in bankaya yakın olduğu dikkatlerden kaçmadı. Taliban'ın bankayı ilk hedefi olarak görüyor olabileceği uzmanlar tarafından vurgulandı. 

Taliban, Kabil'de bir bankaya ulaşırsa 9.5 milyar dolar ele geçirecek! - Resim : 2

Türkiye'nin Büyükelçilik binası ile Havalimanı ve Da Afganistan Bankası'nın tam ortasında bulunuyor. 

Taliban ise ilerleyişini sürdürüyor.

Taliban, Kabil'de bir bankaya ulaşırsa 9.5 milyar dolar ele geçirecek! ile ilgili etiketler Taliban Banka Dolar da afganistan bank milyar rezerv
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.