Taliban İstihbarat Şefi, Pakistan sınırına 50 km mesafede öldürüldü!

Taliban örgütünün yapısında kilit bir öneme sahip İstihbarat Şefi Kari Shagasi isimli şahıs, Afgan özel timlerinin yaptığı operasyon sonucunda öldürüldü. Afganistan İçişleri Bakanlığı, Afgan güvenlik güçlerinin ülkenin doğusundaki Logar eyaletinde Taliban’ın istihbarat şefini etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Shagasi'nin öldürüldüğü Muhammed Ağa köyünün ise Pakistan'a yakın mesafede olması dikkat çekti.

Afganistan’da Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Taliban, sadece dağlarda yaşayan ve ABD'ye karşı savaşan bir cihatçı grubu değil. Karmaşık bir yapıya sahip olan Taliban, adeta 'olmayı bekleyen' bir hükümet: Okullar, müfredat, hastaneler dahil her türlü organizasyona sahip olan örgüt, aynı zamanda istihbarat birimine de önem veriyor. 

SuperHaber ise, Afgan güçlerinin savunma konumundan saldırı konumuna geçeceğini daha önce yazmıştı.

 

TALİBAN'IN İSTİHBARAT ŞEFİ ÖLDÜRÜLDÜ

Afganistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afgan güvenlik güçlerinin ülkenin doğusundaki Logar eyaletinde Taliban’ın istihbarat şefini etkisiz hale getirdiği duyuruldu.

Taliban İstihbarat Şefi, Pakistan sınırına 50 km mesafede öldürüldü!

Açıklamada, 'Afgan polisinin özel birimi tarafından dün gece Logar vilayetinde düzenlenen özel operasyon sırasında Taliban’ın istihbarat şefi öldürüldü' ifadeleri kullanıldı.

TALİBAN'IN ÖLEN İSTİHBARAT ŞEFİ: KARİ SHAGASİ

The New Arab'ın aktardığı habere göre ise Afgan Dışişleri bakanlığı, operasyonun Pazartesi günü gün doğarken 'Muhammed Ağa' köyünde gerçekleştiğini açıkladı.

Taliban İstihbarat Şefi, Pakistan sınırına 50 km mesafede öldürüldü! - Resim : 2

Pakistan istihbaratı ISI'ın Taliban'a verdiği destek göz önünde bulundurulduğunda, Taliban İstihbarat Şefi'nin, Pakistan sınırına sadece 40-50 km uzaklıkta tespit edilmesi dikkatlerden kaçmadı. 

2 TALİBAN ÜYESİ YAKALANDI

Açıklamada aynı zamanda 2 Taliban üyesinin de yakalandığı aktarıldı.

Taliban İstihbarat Şefi, Pakistan sınırına 50 km mesafede öldürüldü! ile ilgili etiketler Afganistan İstihbarat Taliban kari shagasi şefi afgan öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.