Taliban, işgal ettiği yerlerde Covid-19 aşısı olmayı yasaklıyor!

Taliban, Afgan halkına zulmüne; akla ve bilime karşı savaşına devam ediyor. işgal ettiği bölgelerde daha önce müziği, televizyonu, radyoyu ve oyun oynamayı yasaklayan Taliban, bu kez yasaklarının kapsamını bambaşka bir boyuta taşıdı. İşgal ettiği Paktia bölgesinde sağlık çalışanlarının vatandaşlara Covid-19 aşısı yapmasını yasakladı.

Taliban, Afgan halkına zulmüne; akla ve bilime karşı savaşına devam ediyor. İşgal ettiği bölgelerde daha önce müziği, televizyonu, radyoyu ve oyun oynamayı yasaklayan Taliban, bu kez yasaklarının kapsamını bambaşka bir boyuta taşıdı. 

Afganistan merkezli radyo ve televizyon kuruluşu Shamsad News'in aktardığına göre, Taliban'ın bugün erken saatlerde kontrol altına aldığı Paktia bölgesinde insanların Covid-19 aşısı olması yasaklandı! 

TALİBAN'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA: AŞI YAPMAYI KESİN

Yasağı, Paktia Bölge Hastanesi'ne Taliban bizzat 'tebliğ' etti. Taliban, sağlık çalışanlarına, 'vatandaşlara aşı sağlamamaları' konusunda uyarıda bulundu.

Bölgenin Halk Sağlığı Müdürü Walayat Khan Ahmadzai, aşı uygulamasının Taliban tarafından 3 gün önce durdurulduğunu, bugün itibariyle de son bulduğunu aktardı.

 

 

Taliban, işgal ettiği yerlerde Covid-19 aşısı olmayı yasaklıyor! ile ilgili etiketler Taliban Korona Hastane aşı covid yasak yasakladı paktia
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.