Taliban ilerleyişini sürdürüyor: Büyük miktarda silahı ele geçirdiler!

NATO'nun Afganistan'ı deyim yerindeyse batan bir gemiden kaçarcasına terk ettiği Afganistan'da sular durulmuyor. Giderek güçlenen ve alan kazanan Taliban güçlerine karşı, artık kritik hava desteğine sahip olmayan afgan ordusu çaresiz kaldı. Bu sabah teslim olma görüntüleri ortaya çıkmışken, şimdi de Taliban'ın büyük miktarda silah ele geçirdiği görüntüler medyaya sızdı.

NATO'nun çekileceği sözleri eski ABD Başkanı Donald Trump'ın dudaklarından çıktığı andan itibaren güç kazanan Taliban, resmi Afganistan Hükümeti'nin kontrolündeki alanları bir bir alarak alan kazanmaya devam ediyor. 

BU SABAH DA TESLİM OLMA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Bu sabah Afgan ordusundaki bir birliğin, ABD'nin tahsis etmiş olduğu zırhlı araçlar, silahlar ve mühimmatlarla birlikte Taliban milislerine teslim oldukları görüntüler medyanın gündemine oturmuştu. 

TALİBAN BİRÇOK YERDE SALDIRIYA GEÇTİ

Son gelen bilgilere göre ise, Afgan devletine bağlı silahlı güçlere karşı Baghlan, Kunduz, Nimroz ve Zabul bölgelerinde giriştiği sert saldırılar gerçekleştirmekte. 

Parwan Bölgesi'nin ise Taliban milislerin kontrolüne geçtiği düşünülüyor. 

BÜYÜK MİKTARDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRDİLER

Taliban milislerinin Parwan'da büyük miktarda silah ve mühimmatı ele geçirdiği anların görüntüleri medyaya sızmış durumda.

 

Taliban ilerleyişini sürdürüyor: Büyük miktarda silahı ele geçirdiler! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban silah teslim mühimmat ele geçirildi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.