Taliban gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi: Kadınların protestosunu böyle engellemeye çalıştı

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası protestolar sürüyor. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde ise Taliban'ın protestoları nasıl engellemeye çalıştığı ortaya çıktı. Söz konusu videoda Taliban'ın kadınları protesto düzenlemesini engellemek için bir binanın bodrum katına kapattığı görüldü.

Yönetimin Taliban'ın eline geçmesi sonrası çoğu kadın olan binlerce kişi sokağa döküldü. Taliban karşıtı kadın protestocular, Taliban üyeleri tarafından gösterilere katılmamaları için bir bankanın bodrumuna kapatıldı. O anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Pençşir'deki direniş hareketinin 'ülke genelinde ayaklanın' çağrısı sonrası çoğu kadınlardan oluşan yüzlerce gösterici sokaklara çıkmıştı.

Taliban gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi: Kadınların protestosunu böyle engellemeye çalıştı

Taliban ise göstericileri dağıtmak için uyarı ateşi açmıştı. Dünyanın yakında takip ettiği bu olayın tabiri caizse kan donduran görüntüleri ortaya çıktı.

Afgan bir kadının Taliban militanlarından gizleyerek çektiği video kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

Taliban gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi: Kadınların protestosunu böyle engellemeye çalıştı - Resim : 2

Görüntülerde Taliban militanlarının otomatik silahlar ile rastgele ateş açtığı görülürken, bu esnada onlarca kişinin hayatta kalmak kaçtığı anlar dikkatlerden kaçmadı. Görüntülerde bir Taliban militanının gösterici bir kadına vurduğu anlar da yer aldı.

Taliban gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi: Kadınların protestosunu böyle engellemeye çalıştı - Resim : 3

Taliban militanlarının kamyonlar ile bölgeye gelmesinden hemen önce ise göstericilerin 'yaşasın direniş' diye slogan attıkları duyuluyor.

Göstericiler ayrıca Pençşir Vadisi'nin direnen grupların elinden Taliban'a geçmesi için insansız hava araçlarıyla (İHA) destek vermekle suçladıkları Pakistan karşıtı sloganlar attı.

Taliban gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi: Kadınların protestosunu böyle engellemeye çalıştı ile ilgili etiketler Taliban Afganistan Kadın protesto Bodrum
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.