Taliban, DAEŞ Horasan'ın liderini kurşuna dizdiğini açıkladı

Taliban yönetimi, DAEŞ’in Afganistan kolu DAEŞ - Horasan’ın (DAEŞ-H) lideri Ebu Ömer Horasani’nin sekiz yardımcısıyla birlikte tutulduğu hapishanede kurşuna dizilerek öldürüldüğü açıkladı.

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’i ele geçirmesinden sonra o sırada hapiste olan Horasani’nin durumu ile ilgili çelişkili haberler yayılmış, bazı haberlerde Horasani’nin de serbest bırakıldığı ileri sürülmüştü.

HAPİSHANEDE 8 YARDIMCISIYLA BİRLİKTE KURŞUNA DİZİLDİ

Taliban, Horasani’nin başkent Kabil’in ele geçirmelerinden iki gün sonra 17 Ağustos’ta, Pul-i Çarhi hapishanesinde 8 yardımcısı ile birlikte kurşuna dizildiğini açıkladı.

Horasani, Nisan 2017’de ABD Özel Kuvvetlerinin saldırısında öldürülen Şeyh Abdülhasib Logari’nin yerine örgütün başına geçmişti.

Afganistan’ın Kunar eyaletinden gelme DAEŞ-H’nin kurucu lideri olan Horasani’nin ilk adı Mevla Ziyaülhak idi. Ebu Ömer Harosani’nin bir kardeşi de dahil birkaç akrabası eski Afgan hükümetlerinde önemli görevler üstlenmişti.

Horasani’nin öldürüldüğünü ilk kez, Wall Street Journal 26 Ağustos’ta yazmıştı.

800 YIL HAPİS CEZASINA 

Horasani, DAEŞ militanlarının Afganistan’a dağıldığı sırada Nangarhar eyaletinden ayrılıp Mayıs 2020’de Kabil dışındaki bir evde yakalandı.

Mahkeme Horasani’yi 800 yıl hapse mahkum etti.

Taliban, DAEŞ Horasan'ın liderini kurşuna dizdiğini açıkladı ile ilgili etiketler DEAŞ Horasan Kurşun Taliban Afganistan DAEŞ horasani öldürüldü Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.