Taliban bir gazeteciyi öldürdü, başka bir gazeteciyi evinden kaçırdı!

Medya işçilerini hedef alan uzun bir saldırı dizisini rapor eden yerel hükümet yetkilileri, Pazartesi günü yaptıkları açıklamada Taliban militanlarının Kabil'deki bir radyo kanalı müdürünü öldürdüğünü ve Helmand vilayetinde bir gazeteciyi kaçırdığını aktardı. Afganistan'daki basın çalışanları ise panik içinde olduklarını bildirdi.

Kaosun pençesine düşen ve uzun yıllar sonra tekrar Taliban terörünün işgal ediyor olduğu Afganistan'dan dünyanın tüm basın çalışanlarını ayağa kaldıran haberler gelmeye devam ediyor. Taliban, gözünü vilayet merkezlerine çevirmesinin ardından gazeteciler hedef alınmaya başlandı.

 

KABİL'DE BİR RADYO KANALI'NIN MÜDÜRÜNÜ ÖLDÜRDÜLER

Silahı teröristler, dün (Pazar günü) başkent Kabil'de gerçekleştirdikleri saldırıda, Paktia Ghag Radyosunun müdürü ve aynı zamanda Afganistan'da özgür basını destekleyen NAI adlı insan hakları örgütünün üyesi olan Tufan Ömer'i öldürdü.

Taliban bir gazeteciyi öldürdü, başka bir gazeteciyi evinden kaçırdı!

NAI: ÖZGÜR OLDUĞUMUZ İÇİN HEDEF OLUYORUZ

NAI Başkanı Mujeeb Khelwatgar, 'Tufan Ömer'i katledenlerin kimlikleri saptanamadı... O çok liberal ve özgürlükçü biriydi. Biz, bağımsız çalıştığımız için özellikle hedef oluyoruz.' açıklamasında bulundu. 

Taliban bir gazeteciyi öldürdü, başka bir gazeteciyi evinden kaçırdı! - Resim : 2

Kabil'deki Afgan yetkililer ise saldırının Taliban tarafından gerçekleştirdiği düşündüklerini açıkladı.

NAI: HER GÜN ORTALAMA BİR GAZETECİ ORTADAN KAYBOLUYOR

NAI'nin yayımladığı raporlara göre, sadece geçen ay 30 gazeteci ve medya çalışanı Taliban tarafından öldürülmüş, yaralanmış veya kaçırılmıştı.

 

LASHKAR GAH'DA BİR GAZETECİYİ EVİNDEN KAÇIRDILAR

Güney Helmand bölgesindeki Afgan yetkililerin aktardığı habere göre ise, pazar günü, Taliban militanları Nematullah Hemat isimli yerel bir gazeteciyi, vilayetin başkenti olan Lashkar Gah şehrindeki evinden kaçırdı.

Razwan Miakhel isimli özel bir TV kanalı olan Gharghasht TV'nin müdürü ise 'Taliban'ın Hemat'ı nereye götürdüğüne dair gerçekten en ufak bir ip ucu bulunmuyor... Biz gerçekten panik olmuş durumdayız.' ifadelerini kullandı.

TALİBAN SÖZCÜSÜ: İKİ OLAYDAN DA HABERİM YOK!

Bir Taliban sözcüsünün Reuters'a verdiği açıklamada ise kendisinin Kabil'deki suikast veya Helmand'daki kaçırma hakkında bir bilgisinin olmadığını aktardı.

 

AFGAN GAZETECİLER ABD'DEN YARDIM İSTEDİ

Afgan habercilerden oluşan bir koalisyon, ABD Başkanı Joe Biden'a ve Temsilciler Meclisi'ne yazdıkları mektupta, ABD'yi Afgan gazetecilere özel vize verilmesini ve çalışanlarının korunup desteklenmesini istediklerini bildirdi.

 

TALİBAN İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR: MERKEZLER HEDEFTE

Taliban, geçtiğimiz hafta 5 vilayet merkezini ele geçirmiş ve daha fazlasını işgal edeceğinin her türlü sinyalini vermişti. Washington DC'nin acele bir şekilde aldığı çekilme kararı, masum Afgan halkını kaderine terk etmiş durumda. 

 

 

 

Kaynak: Reuters, TRTWorld, VoA

Çeviri.  : Cengiz Büyükuncu - SuperHaber

Taliban bir gazeteciyi öldürdü, başka bir gazeteciyi evinden kaçırdı! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban gazeteci Kabil ABD helmand lashkar gah NAI afgan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.