Taliban, bilgisayar kullanmayı bilmeden havalimanı işletmeyi planlıyor

Afganistan'daki Afgan bir gazetecinin Taliban ile yaptığı bir röportaj, Kabil Havalimanı'nı kimin işleteceğini herkesin merak ettiği bugünlerde, Taliban'ın havalimanı sistemlerini -veya normal bir bilgisayarı- nasıl kullanılacağını bilmediklerini ortaya çıkardı! Taliban'ın havalimanını orta ve kısa vadede kendisinin işletmesi imkansız gibi görünüyor.

Taliban'ın Afganistan'ı işgal ederek yönetimi ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'nı kimin işleteceği özellikle Türkiye'de merak konusu olurken, Afgan bir gazetecinin Taliban ile yaptığı bir röportaj, durumu özetler nitelikte.

Kabil Havalimanı'nın işletmesini kendisi yapmak isteyen Taliban'ın bunu kısa ve orta vadede gerçekleştirebilecek kapasiteye erişmesi için çok uzun süre geçmesi gerekiyor.

TALİBAN, HAVALİMANI SİSTEMLERİNİ BİLMİYOR

Afganistan'da yerel bir gazeteci olan Natiq Malikzada, Taliban üyesiyle yaptığı röportajda ilginç detaylar ortaya çıkardı. 

Taliban militanı, Malikzada'ya 'Kabil Havalimanı'nın kontrolünü ele geçirdikten sonra mücahidlerimiz sistemi öğrenmek için çalışmalarına başladı.' dedi.

BİLGİSAYAR KULLANMAYI DAHİ BİLMİYORLAR

Malikzada, Taliban militanına 'Mücahidler havalimanı sistemlerini öğrenene kadar ne yapmayı düşünüyorsunuz?' diye sorduğunda ise aldığı yanıt çarpıcı oldu. 

Taliban militanı, 'Hiç bilmiyorum. Mücahidlerimiz bir bilgisayar nasıl kullanılır onu bile bilmiyor.' dedi. 

 

 

Taliban, bilgisayar kullanmayı bilmeden havalimanı işletmeyi planlıyor ile ilgili etiketler Afganistan Kabil Taliban Havalimanı bilgisayar
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.