Talha Uğurluel'e FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis cezası

FETÖ bağlantısını ilk kez SuperHaber'in ortaya çıkardığı tarihçi-yazar Talha Uğurluel, FETÖ'ye üye olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Talha Uğurluel ile avukatı hazır bulundu. Savcının, sanığın örgüt üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ettiği duruşmada,

Uğurluel'in avukatı yaptığı savunmada, "Müvekkilim tarihçi ve yazardır. Tüm Türkiye'nin tanıdığı tarih konusunda bir otoritedir. Müvekkilim cemaatin en tepede olduğu bir dönemde yasaklı yazar ilan edilmiştir. Müvekkilime gerekli olan itibarın geri verileceğini düşünüyorum" dedi.

Son sözü sorulan Talha Uğurluel de, "Ben, 19 kitabın yazarıyım. Onlara ait hiç bir ortama katılmadım. Ben tarih anlatıyorum. Benim bir fıtratım var, babam bile bana, 'bir şey yap dese' ben sorgularım. Ben kimsenin adamı olmadım. Beraatimi talep ederim" diye konuştu.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Talha Uğurluel'i "örgüt üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Talha Uğurluel'e FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis cezası

NE OLMUŞTU?

Yıllarca televizyonlarda ve bazı belediyelerin özel programlarında konuk olarak tarih sempozyumları veren Talha Uğurluel, FETÖ'nün medya yapılanmasına üye olmakla suçlanmış ve gözaltına alınmıştı.

Uğurluel'in FETÖ bağlantılarını ilk kez SuperHaber deşifre etmişti ve arabasının plakasının bile 'FG' olduğunu ortaya çıkarmıştı.  Uğurluel'in 'tarih turu' adı altında yurt dışına bazı kilit FETÖ'cüleri kaçırdığına yönelik iddialar yine ilk kez SuperHaber'de gündeme getirilmişti.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan Talha Uğurluel, 25 Nisan 2019'daki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

Talha Uğurluel'e FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis cezası ile ilgili etiketler Talha Uğurluel FETÖ hapis Ceza SuperHaber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.