'Talha Uğurluel askeri okula FETÖ'nün öğrencilerini soktu'

FETÖ bağlantılarını ilk kez SuperHaber'in deşifre ettiği Talha Uğurluel'in yargılandığı davada yeni bir tanık ortaya çıktı. Cinayet suçundan cezaevinde bulunan polis memuru Abbas Usta tanık olarak dinlendi. Bursa’da askeri okula FETÖ’nün öğrencilerini sokan kişinin Uğurluel olduğunu belirten Usta, "Rütbe alacak polisleri de Uğurluel belirliyordu" dedi.

Talha Uğurluel'in FETÖ bağlantılarını ilk kez SuperHaber deşifre etmiş ve arabasının plakasının bile 'FG' olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Uğurluel'in 'tarih turu' adı altında yurt dışına bazı kilit FETÖ'cüleri kaçırdığına yönelik iddialar da yine ilk kez SuperHaber'e gündeme getirilmişti.

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuksuz olarak yargılanması devam eden Uğurluel ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

YENİ TANIK DİNLENDİ

Uğurluel'in İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmasında, Bursa'da 2015 yılında nişanlısı Sevda Uysal ile nişanlısının annesi Ayşe Şahin'i nikah günü tabancayla öldüren polis memuru Abbas Usta, tanık olarak dinlendi.

"ASKERİ OKULA FETÖ'NÜN ÖĞRENCİLERİNİ SOKTU"

Sabah'tan Fatih Ulaş'ın haberine göre: Mahkeme başkanı, Usta'nın daha önce cezaevinden Uğurluel hakkında ifade vermek istediğini bildiren bir dilekçe gönderdiğini açıkladı. Cezaevinden video konferansla mahkemeye bağlanan Abbas Usta, Talha Uğurluel'in Bursa'da askeri okula FETÖ'nün öğrencilerini sokan, rütbe alacak polisleri belirleyen kişi olduğunu öne sürdü. Cinayetten yargılandığı davada suçlamaları kabul etmediğini de belirten Usta, 50 yıl 10 ay hapis cezasının Yargıtay'da, temyiz aşamasında olduğunu bildirdi.


"LİONS KULÜBÜNÜN TEKLİFİYLE…"

Tanık Abbas Usta'nın iddialarını kabul etmeyen Talha Uğurluel ise "Tanığı tanımıyorum. Lions Kulübünün Bursa temsilcisi bir bayan tarafından 2018 yılında Bursa Cezaevi'nde konferans vermem teklif edildi. Ben de verdim. İçeriği Topkapı Sarayı hakkındaydı. Tanıkla herhangi bir karşılaşmamız, konuşmamız olmadı. Tanığın ifade ettiği hususları kabul etmiyorum. Benim askeri liselere öğrenci yetiştirmek, rütbe alacak polisleri tespit etmek gibi bir görevim ve konumum hiç bir zaman olmadı. Başka cezaevlerinde de konferans verdiğim oldu. Bir cezaevinde herhangi bir mahkumla konuşmamız mümkün değildir. Bu nedenle beyanlarını kabul etmiyorum" dedi.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Talha Uğurluel'in avukatı ise tanık tanığın akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü. Duruşmayı üç ay sonraya erteleyen mahkeme heyeti, bu sürede Cumhuriyet savcısının mütalaasını hazırlamasını istedi.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Talha Uğurluel, 25 Nisan 2019'daki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

'Talha Uğurluel askeri okula FETÖ'nün öğrencilerini soktu' ile ilgili etiketler FETÖ Talha Uğurluel dava tanık
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.