Talat Paşa'nın katilinin heykelini diktiler!

Ermanistan Türk düşmanlarını sevindiren bir skandala daha imza attı. Talat Paşa'nın katili terörist Soğoman Tehliryan'ın heykeli başkent Erivan'da dikildi.

AZERTAC büro şefi ve siyasal bilimler doktoru Sabir Şahtahtı açıklamalarda bulundu. Şahtahtı, "Elinde silahı ile Talat Paşa'nın başını ayakları altında temsil edilen heykel, bin yıl Türk ekmeği ile beslenen hainlerin son ihanet ve hıyanet heykelidir." dedi.

"Bu heykel 1885 yılından itibaren Anadolu'da ve Azerbaycan'da Ermeniler tarafından katledilen iki milyon Türk'e ve henüz kanı kurumamış Hocalı Soykırımı masumlarına karşı eli kanlı katillerin yeni saldırı planlarından başka bir şey değildir." diyen Şahtahtı sözlerini şöyle sürdürdü:

"1900'ün başlarında Osmanlı devletine sadakat yeminleri eden Ermeni Papazlar, giderek kiliselerinin mahzenlerini silah deposuna çevirdiler ve düşmanlarımızla yaptıkları gizli anlaşmalarla, Osmanlı tebası olmakla beraber Osmanlı Devletini sırtından hançerlediler. Devlet yönetiminde yer alan kendi soydaşlarının da öncülüğünde Osmanlı devletinin her bölgesinde masum Türk ve Müslüman halkı katletmeye başladılar.

İhanetleri birinci dünya savaşı günlerinde doruğa ulaştı. Önce Ruslarla, sonra da İngiliz ve Fransızlarla bir olarak, silahlı ordulara dönüştüler. Katliamlar savaş boyu ve sonrasında da devam etti. Talat Paşa kendi ülkesine ve kendi devletine ihanet eden hainlerin katliamlarını önlemek için elebaşılarını ve olaylara karışanları kanunla Osmanlı devletinin bir başka bölgesine sevk etti. Tehcir denilen olay yaşandı."

Talat Paşa'nın katili olan Ermeni terörist Soğoman Tehliryana Erivan'da heykel dikilmesinin Türk düşmanlığını körüklemekten başka bir anlam taşımadığının altını çizen Şahtahtı, "Bu heykel modern dünyada hümanizm prensiplerine de ağır hakarettir. Bu da gösteriyor ki, Ermenistan ne Türkiye, ne de Azerbaycan'la dost olma niyetinde değildir. İşgal altındaki Azerbaycan toprakları kurtarılmadıkça, tecavüzkar Ermenistan Hocalı Soykırımı'nı tanımadıkça ve Tehliryan'ın heykeli yıkılmadıkça Ermenistan'la barış masasına oturmak mümkün değildir" dedi.

TALAT PAŞA SUİKASTİ

Mehmed Talât Paşa, Osmanlı Hürriyet Cemiyeti’nin kurucu lideri ve İttihat ve Terakki’nin kurucularından ve önde gelen liderlerinden olan Osmanlı devlet adamıdır.Talat Paşa, 1874 yılında Edirne’de dünyaya geldi. Babası Kırcaali’nin Çepelce köyünden Ahmet Vasıf Efendi, annesi de Pomak ve Türk soylu bir aileye mensup Hürmüz Hanım’dır.Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde adı Enver Paşa ve Cemal Paşa ile sıkça anılan, onlarla beraber siyasi gidişatı belirleyen Talat Paşa, 1.Dünya Savaşı’nın kaybedilmesinden sonra Almanya’ya gitti.İttihat ve Terakkî erkânının öldürülmesi kararını alan Taşnak Partisi, bu görev için Soğoman Teyliryan adlı bir Ermeni’yi görevlendirdi. Teyliryan, 15 Mart 1921’de  Almanya’nın başkenti Berlin’deki Charlottenburg semtinde Talat Paşa’yı tek kurşunla öldürdü.Ölümünden sonra Berlin’de Türk Mezarlığına gömülen Mehmet Talat Paşa’nın mezarı, 1943 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’ye taşınmış ve Abide-i Hürriyet şehitliğine gömülmüştür.  

 

 

 

Talat Paşa'nın katilinin heykelini diktiler! ile ilgili etiketler Ermenistan Osmanlı Ermeni
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.