Takvim'in milletle dalga geçen manşeti olay oldu

Gıda fiyatlarındaki fahiş artışlarının konuşulduğu son günlerde Takvim gazetesi ilginç bir manşetle okurlarına seslendi. "Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin" başlığının yer aldığı haberde fazla harcama yapılmaması için 10 "tüyo" sıralandı. Bu manşet, sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

Gıda alışverişi yapmak için markete gidenler özellikle ayçiçek yağı, zeytin yağı, süt ve yumurta gibi ürünlerde yapılan fahiş zamlara büyük tepki gösterdi.

Hükümet duruma el koyarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da esnaflara seslenerek "Bu süreci böyle sürdürürseniz ağır cezalar sizleri bulabilir. Hakkı ile işinizi yapın, vatandaşımıza zulm etmeyin." çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili denetimler hız kesmeden devam ederken, Takvim gazetesinde tepki çeken bir haber yayınlandı.

FAZLA PARA HARCAMAMALARI İÇİN ÖNERİLER YAPILDI

Manşete taşınan "Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin" başlıklı haberde, Takvim okurlarına market alışverişlerinde fazla para harcamamaları için önerilerde bulunuldu.

10 maddede sıralanan tavsiyelerde okurlara aç karna alışverişe gidilmemesi ve çocuklarla alışveriş yapılmaması önerildi.

"ÜRÜNLERE DOKUNMAYIN"

"Satışı artırmak isteyen marketler, müşterilere türlü türlü psikolojik tuzaklar kuruyor" denilen haberde, markete gidenlere şu uyarılarda bulunuldu:

  • Alışverişe tek başına ve tok karnına çıkın. Çocuklar olmasın
  • Cazip kokular yoldan çıkarmasın. Evde hiçbiri kalmaz.
  • Büyük araba doldurmaya teşvik eder, sepetten şaşmayın.
  • Ürünlere dokunmayın. Sahiplik duygusu almaya zorlar.

 

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

"Bulvar gazetesi" Takvim'in bu ve benzeri manşetlerine kamuoyu yabancı değil... Gazete, tiraj odaklı bu tip yöntemleri sık sık uyguladı, ancak mevcut konjonktür göz önüne alındığında bu kez sonuç çok farklı olacak gibi...

Bunun ilk işaretleri de sosyal medyadan geldi. Takvim gazetesinin manşeti sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. İşte o tepkilerden bazıları:

Takvim'in milletle dalga geçen manşeti olay oldu ile ilgili etiketler market Gazete alışveriş takvim fiyat öneri
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.