Takvim'in market manşetinin benzeri Sözcü'de!

Takvim gazetesinin dün manşetten verdiği "Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin" başlıklı haber infiale neden oldu. Gıda fiyatlarındaki artışlarının gündemde olduğu böylesi bir dönemde atılan manşette, vatandaşlara markette fazla para harcamamaları için tavsiyelerde bulunuldu. Takvim'e tepkiler gelmeye devam ederken, aynı haberi Sözcü'nün de yaptığı ortaya çıktı.

Market alışverişi yapmaya gidenler karşılaştıkları fahiş fiyatlara isyan ederken, hükümet art arda attığı adımlarla vatandaşın cebini rahatlatmaya çalışıyor.

Olması gerekenin çok üzerine çıkan fiyatlara karşı denetimler hız kazanırken, Takvim gazetesinin dünkü manşeti bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.

 "Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin" başlıklı haberde, markette fazla para harcamamak için tavsiyelerde bulunuldu!

Haberde 'Alışverişe tek başına ve tok karnına çıkın. Çocuklar olmasın', 'Cazip kokular yoldan çıkarmasın. Evde hiçbiri kalmaz.', 'Büyük araba doldurmaya teşvik eder, sepetten şaşmayın.' ve 'Ürünlere dokunmayın. Sahiplik duygusu almaya zorlar.' gibi öneriler yer aldı.

Takvim gazetesi bu manşetiyle büyük tepki çekti.

 AYNI HABERİ SÖZCÜ DE YAPMIŞ!

Ancak bu haberi 2017 yılında Sözcü'nün de yaptığı ortaya çıktı. Sözcü'nün  'Market alışverişi yaparken bunlara dikkat! Marketlerin fazla alışveriş yaptırmak için kullandığı taktikler' başlığını attığı haberinde benzer önerilerde bulunulmuştu.

Haberde, marketlerin labirent gibi yapısına, saat kullanmamasına ve pahalılık algısı oluşturmak için yaptığı oyunlara yer verilmişti.

Kasa yanında satılan ürünlere dikkat edilmesi istenen haberde, pahalı ürünlerin göz hizasına yerleştirdiğine de vurgu yapılmıştı.

Marketlerin çocuklu müşterileri çok seveceğinin belirtildiği haberde, tadım büfelerinin müşteri oyununa da dikkat çekilmişti.

Haberde ayrıca Takvim'in haberinde olduğu gibi güzel kokuların müşteriyi etkileyeceği kaydedilmiş ve büyük araba kullanılmaması tavsiye edilmişti.

Takvim'in market manşetinin benzeri Sözcü'de!

SÖZCÜ'NÜN HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Takvim'in market manşetinin benzeri Sözcü'de! ile ilgili etiketler Sözcü market Haber Gıda takvim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.