Taksim'deki hain saldırıyla ilgili yeni gelişme: Yakalananlar arasında o isim de var

Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınanların sayısı 50'ye yükseldi. Yakalananlar arasında Suriye uyruklu teröriste teröriste bombayı verdiği belirlenen firari şüpheli B.'yi kaçmak üzere Edirne'ye götüren kişi ve kardeşi de bulunuyor.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma derinleşiyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gözaltına alınanların sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı.

SALDIRIYLA İLGİLİ YENİ AYRINTILAR

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre; son olarak polis, saldırıyı düzenleyen Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashir'a bomba yüklü çantayı veren firari şüpheli B.'yi Edirne’ye götürenlerin izine ulaştı.

Polis, B. isimli şüpheliyi, Edirne’ye götüren kişinin Ammar Jarkas olduğunu, eğer yakalanmasaydı kadın teröristi de il dışına kaçıracak kişinin de Ammar Jarkas’ın kardeşi Ahmet Jarkas olduğunu belirledi.

İki şüpheli emniyet ekiplerince yapılan çalışmalarda yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Öte yandan kadın terörist ve firari şüpheli B.'yi olay günü Beyoğlu’na bırakan kişinin Yasir isimli bir kişi olduğu öğrenildi.

İddiaya göre; kadın terörist, Beyoğlu’na gelince B.‘den bombalı çantayı aldı ve İstiklal Caddesi’ne gitti. B. isimli terörist ise aynı araçla geri döndü.

Kadın terörist Ahlam Albashir saldırıyı gerçekleştirdikten sonra B.'yi aradı. Ancak B., olay yerine gelemeyeceğini başının çaresine bakması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Ahlam Albashir taksiyle Esenler’deki adrese geri dönerken B. ise Ammar Jarkas’ın yardımıyla Edirne’ye kaçtı. B.’yi gideceği yere bırakan Ammar Jarkas döndüğü İstanbul'da yakalandı.

BOMBACI 10 SAATTE YAKALANDI

Saldırıdan 10 saat sonra yakalanan Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashir'in 4 ay önce bir teröristle birlikte Türkiye'ye girdiği, iki teröristin kimlikleri belli olmasın diye karı-koca rolü yaptıkları ve bir tekstil atölyesinde çalıştıkları belirlendi.

SALDIRI TALİMATINI İTİRAF ETTİ

Sorgusunda PKK/PYD/YPG tarafından özel istihbarat ajanı olarak yetiştirildiğini söyleyen Albashir, eylem talimatını Kobani'de, terör örgütü merkezinden aldığını itiraf etti.

Teröristin, İstanbul'da kamufle olduğu süre boyunca da terör örgütü merkeziyle irtibatı evinde kaldığı diğer şüpheliler üzerinden sağladığı anlaşıldı.

6 HASTA YOĞUN BAKIMDA

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan vatandaşların durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Buna göre; tedavisi tamamlanan yaralıların sayısı 58’e ulaştı.

17 yaralı serviste, 6 hasta ise halen yoğun bakımda tedavi görüyor.

Taksim'deki hain saldırıyla ilgili yeni gelişme: Yakalananlar arasında o isim de var ile ilgili etiketler Taksim Saldırı Gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.