Taksim'de çarşaf giyen kadınlara hakaret ederek saldırmıştı: 5 yıl hapsi isteniyor!

Taksim'de 3 genç kıza "Siz Türk müsünüz? Arap mısınız? Bu ülkede kara çarşaf yasak, gidin namaz vakti namazını kılın" diyen 78 yaşındaki Emel C. isimli kadının halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile hakaret suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde çarşaf giyen üç genç kız ve 78 yaşındaki Emel S. isimli kadın arasındaki çarşaf tartışması sosyal medyada yayınlanarak büyük tepki çekmişti.

'ÇARŞAF YASAK' DEDİ

Çarşafın kanunen yasak olduğunu iddia eden kadın ile çarşaflı genç kızların, "Özgür bir ülkede yaşıyoruz" sözleri üzerine, "Çok özgürüz ama çarşaf yasak kızım. Siz gerici misiniz?" demişti.

GENÇ KIZLARIN İFADESİ ALINDI

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında tartışma yaşayan 21 yaşındaki Selva B., 20 yaşındaki Özlem B. ile 16 yaşındaki Amine H.'nin ifadeleri alındı.

Taksim'de çarşaf giyen kadınlara hakaret ederek saldırmıştı: 5 yıl hapsi isteniyor!

'GİDİN NAMAZ KILIN PİS ARAPLAR'

Kızlar yanlarına bir kadının geldiğini, "Türk müsünüz, Arap mısınız? Bu ülkede kara çarşaf yasak. Sizi burada kabul etmiyoruz. Siz gericisiniz. Ben Atatürk'ün son nesliyim. Gidin namaz vakti namazınızı kılın pis Araplar" şeklinde sözler sarf ettiğini ve şikayetçi olduklarını belirtti.

'YAPTIĞIMIN YANLIŞ OLDUĞUNU ANLADIM, PİŞMANIM'

78 yaşındaki Emel C., olay günü kızlara "Türk müsünüz?" diye sorduğunu, kendilerinin Türk olduklarını söylemesi üzerine siyah çarşaf giymeleri nedeniyle bazı sözler sarf ettiğini anlatıp, "Neden bu şekilde giyindiklerini sordum, yaptığımın yanlış olduğunu anladım. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

Taksim'de çarşaf giyen kadınlara hakaret ederek saldırmıştı: 5 yıl hapsi isteniyor! - Resim : 2

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, şüpheli Emel C.'nin dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olan kızlara yönelik onları inançlarından dolayı kınadığı, suçladığı, inançları gereği giymiş oldukları kıyafet ile ilgili İstiklal Caddesi gibi kalabalık bir yerde rencide edici söylemlerde bulunduğu anlatıldı. Eylemin gerçekleşmiş olduğu yer itibarıyla kamu güvenliği açısından yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı gibi, halkın belli bir kesimine karşı düşmanca tavırlar gösterilmesine neden olan Emel C.'nin halkı kin ve nefrete tahrik ettiği belirtildi. Emel C.'nin 1 yıl 3 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

(DHA)

Taksim'de çarşaf giyen kadınlara hakaret ederek saldırmıştı: 5 yıl hapsi isteniyor! ile ilgili etiketler Taksim Çarşaf Arap Türk namaz video istiklal

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.