Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği: Sendikalar küçük gruplar halinde geldi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim'e gelmek isteyen sendikalara küçük gruplar halinde izin verildi. Taksim Meydanı'na gelen sendika temsilcileri Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken, farklı grupların girişine ise izin vermedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle sendikalar küçük gruplar halinde Taksim'e geldi. İstanbul'da Taksim Meydanı'na gelen ilk grup Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) oldu.

Sendika yöneticileri Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Ardından Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Hak-İş) bağlı grup meydana girdi.

Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği: Sendikalar küçük gruplar halinde geldi

1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı yokuşunun başındaki anıta karanfil bırakan grup, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü.

Türk-İş üyeleri de meydana gelerek, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği: Sendikalar küçük gruplar halinde geldi - Resim : 2

İki yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan kutlamalara bu kez valilik izin vermedi. Sendikaların küçük gruplar halinde meydana girişine izin veriliyor. İstanbul'da Maltepe Sahili'nde yapılan kutlamalara izin veriliyor.

Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği: Sendikalar küçük gruplar halinde geldi - Resim : 3

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYEN BİR GRUBA İZİN VERİLMEDİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Taksim'e yürümek isteyen gruplar gözaltına alındı. Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK) üyesi olduğu öğrenilen grup gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği: Sendikalar küçük gruplar halinde geldi - Resim : 4

Şişli Harbiye'de ara sokaklarından Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan 8'i kadın, 4'ü erkek 12 kişi ellerinde dövizlerle Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polis, slogan atarak yürüyen gruba müdahale etti. Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK) üyesi olduğu öğrenilen grup gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Yine başka bir grup Kurtuluş'tan Taksim'e yürümek istedi. Bu gruptakiler de gözaltına alındı.

Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği: Sendikalar küçük gruplar halinde geldi - Resim : 5

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Önlemler kapsamında Taksim Meydanı, Talimhane, Tarlabaşı, Divan Kavşağı, Gezi Parkı etrafı, Atatürk Kültür Merkezi önü ve Sıraselviler ile İstiklal Caddesi'ne kadar tüm bölge, bariyerlerle çevrilerek girişlere kapatıldı.

Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği: Sendikalar küçük gruplar halinde geldi - Resim : 6

Polis ekipleri, Taksim Meydanı'na çıkan tüm noktalarda kontrol alanları oluşturdu. Vatandaşların ve turistlerin meydana giriş ve çıkışlarına izin verilmedi. Bir grup turist ile tur rehberi olduğunu belirten kişi de geçişlerine izin vermeyen polis ekipleriyle tartıştı.

 

Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği: Sendikalar küçük gruplar halinde geldi ile ilgili etiketler Taksim 1 Mayıs sendika HAK-İŞ DİSK TÜRK-İŞ Cumhuriyet anıtı çelenk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.