Taksim Camii’nin inşaatındaki son durum havadan görüntülendi!

İnşaatı devam eden Taksim Camii’ndeki son durum havadan görüntülendi. Görüntülerde 2018 yılının Ramazan ayında hizmete açılması planlanan caminin ana iskeletinin yükseldiği görülürken, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği de gözler önüne serildi. 2 Numaralı Kültür Varlıkları Kurulu’nun onay vermesinin ardından Taksim Camii’nin inşaatına Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait arazide 17 Şubat 2017’de başlanmıştı. Mimarlığını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mimarı Şefik Birkiye ile Beştepe Millet Camii’ni Birkiye ile birlikte tasarlayan Selim Dalaman’ın yaptığı caminin inşaatının geldiği son durum havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde caminin ana iskeletinin yükseldiği ortaya çıkarken kültür ve sanat merkezi olarak kullanılacak olan alt kat ile otopark bölümünde çalışmaların sürdüğü görüldü. Modern ve klasiği birleştiren bir mimari tarzın ürünü olacak olan cami tamamlandığında Rum Ortodoks ve Ermeni Katolik Kiliselerinin komşusu olacak. Bir yanda Rum Ortodoks ve Ermeni kiliseleri bir yanda inşa edilen cami ise Beyoğlu’nun kozmopolit kimliğini yapılarla da gözler önüne sermiş olacak. 2 bin 482 metrekarelik alanda inşası devam eden caminin 2018 yılının Ramazan ayında hizmete açılması planlanıyor.

Taksim Camii’nin inşaatındaki son durum havadan görüntülendi! ile ilgili etiketler Taksim Camii Taksim taksim camii’nin inşaatındaki son durum havadan görüntülendi! inşaatındaki son durum

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.