Takipçilerinin yarıya yakını trol çıktı

Ağızlarından her fırsatta AK Parti'yi destekleyenler için trol yakıştırması yapan muhalefetin sosyal medya hesaplarındaki takipçilerin büyük oranda fake, teknik ifadeyle bot hesap olduğu ortaya çıktı. AK Parti Afyon Milletvekili Ali Özkaya'nın paylaştığı Twitter denetim raporuna göre en çok fake hesabın takip ettiği lider ise yüzde 44 ile Kılıçdaroğlu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyaya yasal düzenleme için talimat verdiğini açıklamasının ardından Twitter'daki takipçilerinin ne kadarının gerçek kişi, ne kadarının fake olduğuna ilişkin bir görsel paylaşılmaya başlandı. 

Sosyal medya hesaplarının analizlerini yapan bazı siteler üzerinden yapılan sorgu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabını takip eden 16 milyonu aşkın takipçinin yüzde 87'si gerçek hesap çıkmıştı. 

Muhalefet ise kalan yüzde 13 üzerinden AK Parti ile trolleri ilişkilendirmeye çalışmıştı. 

Takipçilerinin yarıya yakını trol çıktı

Ancak durumun muhalefet liderleri bakımından tam anlamıyla felaket olduğu ortaya çıktı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın paylaştığı Twitter Denetim Raporları'na göre en çok sahte hesabın takip ettiği isim ise ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu. 

İşte Özkaya'nın "%56-65 Fake muhalefet! İşte bu fake/sahte hesapları gerçek hale dönüştürmek için sosyal medya düzenlemesine acil ihtiyaç var..." mesajı ile yaptığı o paylaşım:

Takipçilerinin yarıya yakını trol çıktı - Resim : 2

Rapora göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplam takipçilerinin oran olarak yüzde 56'sı rakamsal olarak da 3 milyon 432 bin 137'si gerçek kişi. CHP Liderini takip eden 2 milyon 621 bin 15 hesap ise sahte. Oranı ise yüzde 44.Takipçilerinin yarıya yakını trol çıktı - Resim : 3

Millet İttifakının diğer ortağı Meral Akşener'in takipçilerinin ise yüzde 65'i gerçek kişilerden oluşuyor. Takipçilerinden 2 milyon 457 bin 26'sı gerçek kişilerden oluşan Akşener'in sosyal medya hesabını takip eden 1 milyon 277 bin 56 hesap tamamen fake. Toplam takipçiler içindeki oranı ise yüzde 35.

Takipçilerinin yarıya yakını trol çıktı - Resim : 4

Peki, kendisini eleştiren herkesi AK Parti'nin trolü olmakla suçlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Twitter hesabında durum nasıl derseniz onun durumu Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi diyebiliriz. Ama sadece yüzde 6'lık bir oranla. 

İmamoğlu'nun hesabını takip edenlerin yüzde 62'si gerçek, kalan yüzde 38 ise kendi ifadesi ile trol hesaplar. İşte İmamoğlu'nun durumunu ortaya koyan Twitter raporu:

Takipçilerinin yarıya yakını trol çıktı - Resim : 5

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.