TAK'ın sözde komutanı bülbül gibi şakıdı! İşte Hacı Türmak'ın itirafları...

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen gizli operasyonda yakalan PKK'nın taşeronu TAK'ın sözde komutanı Hacı Türmak sorguda herşeyi anlattı... Tabiri yerindeyse bülbül gibi şakıyan Türmak, örgütün tüm uyuyan hücreleri ile ilgili bilgi verdi...

Irak'ın kuzeyinde peşmerge ile düzenlenen gizli operasyonda yakalan PKK'nın taşeronu TAK'ın sözde komutanı Hacı Türmak sorguda herşeyi anlattı... Tabiri yerindeyse bülbül gibi şakıyan Türmak, örgütün tüm uyuyan hücreleri ile ilgili bilgi verdi...

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre MİT ve Özel Kuvvetler’e bağlı özel bir birim Irak'ın kuzeyinde bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen TAK’ın lideri Hacı Türmak, yakalandı.

ADIM ADIM İZLENDİ

Son derece gizli yürütülen operasyonda, TAK’ın üstlendiği çok sayıda kanlı eylemin başındaki isim olduğu tespit edilen Hacı Türmak’ın izine Irak'ın kuzeyinde rastlandı. MİT’in aldığı istihbarat üzerine ‘Çiya Amed’ kod adlı terörist, adım adım izlenmeye başlandı. İrtibat noktaları tek tek tespit edildi. Bütün hareket ağının haritası çıkartıldı ve ardından operasyon aşamasına geçildi.

'KARMA' TİM

Özel Kuvvetler’e bağlı bir birim ile MİT içindeki operasyon birimi tarafından ‘karma’ TİM kuruldu. Bu TİM Kuzey Irak’a gönderildi ve ardından Hacı Türmak, örtülü operasyon ile ele geçirildi. Bu operasyon sırasında Özel Kuvvetleri’in Erbil’deki üssü merkez olarak kullanıldı.

UYUYAN HÜCRELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Erbil’de bir hapishanede tutulan Türmak burada MİT tarafından görevlendirilen özel bir birim tarafından sorgulandı. Teröriste sorgusu sırasında özellikle Türkiye’de TAK’a bağlı ‘uyuyan hücrelerle’ ilgili sorular yöneltildi. Alınan bilgiler sonucunda da yurt içinde TAK’a yönelik olarak bir dizi operasyon düzenlenerek şehir yapılanmasına büyük darbe vuruldu. İstihbarat raporlarına göre Türkiye’de TAK’ın 150 kadar uyuyan hücresi bulunuyor.

TAK'ın sözde komutanı bülbül gibi şakıdı! İşte Hacı Türmak'ın itirafları... ile ilgili etiketler hacı türmak ciya amed tak komutanı uyuyan hücreler özel kuvvetler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.