Takdir ve teşekkür alana para yardımı yapılacak mı? 5.104 TL destek hangi öğrencilere ödenecek?

Takdir ve teşekkür alan öğrencilere nakit destek verileceği iddiaları gündem oldu. Peki, öğrencilere 5.104 TL destek ödemesi şartları neler? İşte Başarı Teşvik Programı başvuru şartları ve detayları…

Devlet okullarında okuyan öğrencilere para yardımı yapılacağına dair haberler gündemde ilk sıralara yerleşti. Özellikle takdir ve teşekkür alan öğrencilerin devlet desteği alacağı yönünde iddialar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa süre önce açıkladığı Başarı Teşvik Programı sonrasında gündem oldu.

2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasının ardından teşvik programından kimlerin yararlanacağı ve ödemlerin ne zaman yapılacağı da araştırılmaya başladı. Öğrencilere 5.104 TL destek ödemelerinin detayları belli oldu.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI ŞARTLARI NELER?

Takdir ve teşekkür alan öğrencilere devlet desteği verileceği yönünde sosyal medyada gündeme gelen iddialar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması akıllara geldi. Bu kapsamda Başarı Teşvik Programı ile devlet okullarında dereceye giren öğrencilere ödeme yapılacak.

Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerin devlet okullarında okuyan ve dereceye gire öğrenciler için net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret kadar destek verileceği aktarıldı.

ASGARİ ÜCERETİN YÜZDE 60’I KADAR ÖDENECEK!

Takdir ve teşekkür alana para yardımı yapılacak mı? 5.104 TL destek hangi öğrencilere ödenecek?

Devlet okullarında dereceye giren ve sosyal yardım alan ailelerin çocukları için Başarı Teşvik Programı kapsamında net asgari ücretin yüzde 60’ı kadar ödeme yapılacak. 5.100 TL olarak yapılacak ödemeler sadece ilgili öğrencilere ilk dönem ve ikinci dönem olarak verilecek. 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılı için ilk dönem ödemelerinin kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞERENCİLERİNE DESTEK!

Yükseköğretim eğitimi alan öğrenciler ise aynı şartları sağlamaları halinde net asgari ücret kadar destek ödemesinden yararlanabilecek. Ayrıca YÖK tarafından belirlenen dünyanın ilk 500 üniversitesine girme hakkı kazanan öğrencilerin de devletin yanında olduğunu hissedecekleri başarı desteklerinin sağlanacağı duyurulmuştu.

Söz konusu koşulları sağlayan ailelerin çocuklarına işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor, sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarının da karşılanacağı ifade edildi. Söz konusu program için 1.5 milyar lira bütçe ayrıldığı ifade ediliyor.

Takdir ve teşekkür alana para yardımı yapılacak mı? 5.104 TL destek hangi öğrencilere ödenecek? ile ilgili etiketler Öğrenci Karne Para Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.