Tahran'daki üçlü zirvede 'habersiz yayın' iddiası!

Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin İdlib pozisyonlarını dile getirdikleri toplantının naklen yayımlanmasının arkasında İran’ın bulunduğu iddia edildi. Anadolu Ajansı, Türkiye ve Rusya’nın canlı yayından habersiz olduğunu öne sürdü.

İran’ın ev sahipliğinde düzenlenen üçlü zirvenin müzakere kısmı, teamüllerin aksine basına açık gerçekleştirildi. Tahrandaki zirvenin açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etmesi bekleniyordu.

TÜRKİYE VE RUSYA'NIN BUNDAN HABERİ YOKTU

Basın mensupları, açılış konuşmalarının ardından basın toplantısının yapılacağı salona alındı. Ancak daha sonra İranlı yetkili yayın kuruluşunun yayını kesmediği ortaya çıktı. Bu karardan Türkiye ve Rusya tarafının bilgisi olmadığı öğrenildi. Bu tür zirvelerde müzakerelerin basına kapalı yapıldığı biliniyor.

İRAN, SİVİLLERİ UMURSAMADIĞINI "YANLIŞLIKLA" DÜNYAYA İLAN ETTİ

Müzakerelerin sürdüğü bu kısımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin sonuç bildirisine İdlib’de ateşkes ilanının eklenmesini istedi.

Putin ve Ruhani ise İdlib’de çok fazla sivil yaşadığı gerekçesiyle Erdoğan’ın çağrısını haklı bulduklarını belirtti ancak, ateşkes ifadesinin sonuç bildirisinde yer alması konusunda mutabakat sağlanmadı.

Tahran'daki üçlü zirvede 'habersiz yayın' iddiası! ile ilgili etiketler Tahran İran Rusya Türkiye canlı yayın
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.