Tahran yönetimi Hoy’daki depremzedelere gönderilen yardımı engelledi!

İran’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen büyük depremin ardından Tahran yönetimi, Azeri Türklerinin yaşadığı Hoy’daki depremzedelere insani yardım götürenleri engellediği iddia edildi.

İran’da Azerbaycan dahil ülkemizde de hissedilen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından Azeri Türklerinin yoğun yaşadığı Hoy bölgesinde yıkılmalar meydana geldi.

Çok sayıda insanın etkilendiği depremde Tahran yönetiminin bölgeye insani yardım ulaştırılmadığı gibi yardım için Hoy’a gitmeye çalışanları da engellediği öne sürüldü.

Yaşananlara ilişkin video paylaşan Azerbaycanlı aktivist Mesut Hatay, İran rejiminin Azeri Türklere yaptığı eziyeti gözler önüne serdi.

Yıkıcı depremin ardından bölgedeki depremzedelere acil insani yardım ulaştırılması için Türkiye ve Azerbaycan’dan talepler olduğu öğrenildi.

Tahran yönetimi Hoy’daki depremzedelere gönderilen yardımı engelledi! ile ilgili etiketler deprem İran Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.