Tahran uçağında kalkıştan önce yaşanılan tartışmanın ses kayıtları ortaya çıktı

Tahran'dan Türkiye'ye gelen ve karantinaya alınan yolcu uçağında kalkıştan önce tartışmalar yaşandığı, yolcuların koronavirüsünün yayıldığı Kum bölgesinden gelen kişilerin binmesine itiraz ettiği öğrenildi. Yolcular arasında yaşanan tartışmanın ses kayıtları ortaya çıktı.

Türk vatandaşlarını İran’dan taşıyan uçak kalkmadan havalimanında yolcular arasında tartışma çıktı.

Koronavirüsle mücadele eden İran"daki panik büyürken Türkiye ülkedeki vatandaşlarının gelebilmesi için uçak seferleri düzenliyor. Tahran"dan yola çıkan uçak Ankara"ya acil iniş yaptı. Uçakta 17 kişide koronavirüs şüphesi tespit edildi.

The Independentturkish'teki habere göre; Uçak kalkmadan önce Tahran Havaiimanı"nda Kum"dan gelenlerle diğer yolcular arasında tartışma yaşandı. Yolculardan biri o anlara ilişkin sesleri cep telefonuna kaydetti.

"BİZ BUNLARIN UÇAĞA BİNMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Kayıtta uçağı bekleyen bir kadın, Kum"dan gelenleri işaret ederek "Biz bunların uçağa binmesini istemiyoruz" diyor.

Kum"dan Tahran"a gelerek Türkiye"ye dönmeye çalışan bir Türkle konuşan kadının, "Bakın, (Kum) nasıl bir yer? Bu hastalığın kaynağı. Biz Tahran"dan geldik, evimizden, tertemiz. Hiç dışarı çıkmadık. 3 yaşında kızımız var. Kum"dan gelen insanlar 3 yaşındaki bir çocukla aynı uçağa binebilir mi? Sadece bir anne olarak söylüyorum, cevap bekliyorum" diye konuşuyor.

"VİRÜS TÜRKİYE'YE GİRERSE NE OLACAK?"

Bir başka kadın ise "Bu şekilde virüs Türkiye"ye girerse ne olacak" diye soruyor.

Bir erkek yolcu, bu sözlere tepki göstererek, "Adam falanca şehrden geldi diye… Bir hafta içinde bütün Tahran karantinaya alınacak bu haberi duydunuz mu" sözlerine kadın, "Sizin şu an karantinada olmanızı istiyorum" diyerek yanıt veriyor.

3 yaşında bir kızının olduğunu hatırlatan kadın, "Ben ne yapayım, yarınki uçağa bin" cevabını alınca tartışma sertleşiyor.

Kum"dan gelen yolculara bağıran kadın şunları söylüyor:

"HİÇ MERHAMETİNİZ YOK MU SİZİN?"

Bir anneyle konuşuyorsun, bir hanımefendiyle konuşuyorsun, farkına var. Yarın bütün Türkiye"ye hesap verirsiniz o zaman. Gelme demek ne demek, bir bayanla konuşuyorsun. Ben çok kibar, hanımefendi konuşuyorum, sözlerimin arkasındayım. Saygımı terbiyemi bozmadım. Siz Kum"dan gelen insanlar olarak vicdanlı, merhametli, dürüst olmak zorundasınız. Burada 3 yaşında kızım var. Vicdanınız yok mu? Nasıl bineceksini o uçağa, merhametiniz yok mu sizin?

Kum"dan gelen yolcular ise kadına, "Sen bana ithamda bulunuyorsun. Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" diye cevap veriyor.

Tahran uçağında kalkıştan önce yaşanılan tartışmanın ses kayıtları ortaya çıktı ile ilgili etiketler uçak Tahran Koronavirüs corona Koronavirüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.