Tahkim Kurulu'ndan Beşiktaş'a ret!

Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın Fenerbahçe maçıyla ilgili yaptığı başvuruyu reddetti.

Günlerdir Türkiye'nin gündemini meşgul eden olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasıyla ilgili siyah-beyazlı kulübün dün yaptığı itiraz üzerine sonucu merakla beklenen Tahkim Kurulu'nun olağanüstü toplantısı sona erdi.

Beşiktaş'ın olaylı maçla ilgili "Kaldığı yerden tamamlanmasına" kararının iptaline karşı yaptığı başvuruyu Tahkim Kurulu oy birliği ile reddetti.

İşte Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklama:

''Beşiktaş Futbol Yatırımları San. Ve Tic. A.Ş.'nin, TFF Yönetim Kurulu'nun 25.04.2018 tarihli 84 sayılı toplantısında alınan kararına karşı başvurusu incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Duruşma talebinin reddine,

- Başvurusunda yer alan tüm taleplerin reddine oybirliği ile,

Karar verilmiştir.

TFF Tahkim Kurulu

(*) İşbu karar sonuçları şekli düzeltmelere tabi olabilir.''

FENERBAHÇE SAHAYA ÇIKACAK

Fenerbahçe, rakibi kararını değiştirmese bile statü gereği sahaya çıkacak.

Sarı-lacivertliler sahada belli bir süre bekledikten sonra, maçın hakemi Beşiktaş'ın sahaya çıkmaması gerçekçesiyle derbiyi bir kez daha tatil edecek.

Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen ilgili maddesinin hükmüne göre siyah-beyazlı ekip bu durumda hükmen mağlup sayılacak. Organizasyondan ihraç edilecek Beşiktaş, gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.

Kupa statüsündeki 8. maddenin 1. hükmünde şu ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz."

Tahkim Kurulu'ndan Beşiktaş'a ret! ile ilgili etiketler Beşiktaş Fenerbahçe Tahkim Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.