Palladium AVM borçlar nedeniyle Akbank'a geçti

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde yer alan Palladium AVM'nin, Tahincioğlu Holding'in 300 milyon dolarlık borcunu ödeyememesi nedeniyle Akbank'a geçtiği iddia edildi.

Emlakgündemi isimli haber sitesinde yer alan bilgiye göre; 4 katlı ve 2 bin 500 araç kapasiteli otoparka sahip olan Palladium AVM, Tahincioğlu Holding'in ödemelerini yerine getirememesi nedeniyle Akbank'a devredildi. 

Koronavirüs salgını öncesinde aylık 1 milyon euro (yaklaşık 9 milyon tl) kira geliri olduğu iddia edilen AVM'nin hangi bedelle Akbank'a geçtiği bilgisi ise yer almadı. 

2008 YILINDA HİZMETE AÇILMIŞTI

13 sene önce hizmet vermeye başlayan AVM toplamda 40 bin metrekare alana kuruldu. Palladium AVM'de yabancı ve yerli olmak üzere birbirinden ünlü 160 mağaza hizmet veriyor.

Öte yandan söz konusu haberde, Akbank'ın Beylikdüzü'ndeki Marmara Forum AVM'yi de almak için görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Mimari tasarımı Ergün Mimarlık isimli şirkete ait olan AVM, aynı zamanda 205 bin arsa alanına sahip...

330 MİLYON DOLARLIK KURUMSAL SATIŞ

Tahincioğlu Holding bu zamana dek aralarında Ziraat GYO, Vakıf GYO, Vakıf Katılım, Ak Portföy, İş Portföy, Ünlü Portföy ve Re-pie Portföy gibi portföy yönetim şirketlerinin gayrimenkul fonlarına gerçekleştirdiği ofis binaları, alışveriş merkezi, ofis katları ve konutları içeren 330 milyon doları aşan kurumsal toplu satış gerçekleştirdi.

Palladium Ataşehir'in Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Dördüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu'na devir işlemini tamamlayan Tahincioğlu Holding daha önce 1.5 milyar lira olarak açıkladığı yıl sonu ciro hedefini aştı ve 2020 yılını 2 milyar 250 milyon TL'lik satış ile tamamladı.

 

Palladium AVM borçlar nedeniyle Akbank'a geçti ile ilgili etiketler İstanbul Ataşehir AVM Akbank Palladium AVM
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.