Tahin neden yapılır? Ham maddesi nedir? En iyi tahin nasıl yapılır?

Tahin, özellikle kahvaltı sofralarında pekmez ile birlikte çok tüketilen enfes bir gıdadır. Doğu Akdeniz ve Afrika'ya kadar uzanır. Peki bu lezis tahinin ham maddesi nedir, neyden üretilir?

Tahinin ham maddesi susamdır. Susam yağı, macun benzeri bir kıvam elde etmek için yeterli bitkisel yağ ile harmanlanmış susam tohumlarından oluşur.

TAHİN NEDEN YAPILIR?

Tahinin ham maddesi, susamdır. Susam yağı, macun benzeri bir kıvam elde etmek için yeterli bitkisel yağ ile harmanlanmış susam tohumlarından oluşur. Tahin daha çok yönlüdür ve başka yemeklerde de kullanılmaya değerdir, çünkü büyük bir besin kaynağı içerir. Tahin adı verilen besin maddesi susamdan yapılır. Susamın ezilmesiyle meydana gelen bir gıdadır.

Tahin neden yapılır?

Susam önce büyük tuz havuzlarına yatırılır. Tuzun suya yoğunluk katması ile birlikte susamın kabukları suyun dibine çöker ve asıl taneler su süyüzünde kalır. Bu tuzlu suda bekletme işlemi yaklaşık 8-10 saat sürer. Su yüzünde kalan taneler önce kurutulur daha sonra ezilerek tahin meydana getirilir. Örneğin nasıl vişne çeşitli işlemlerden sonra meyve suyuna dönüşüyorsa susam da çeşitli işlemlerden sonra sıvı hale gelir. Bu sıvı hal su gibi değildir. Biraz daha yoğun yoğurt kıvamına yakındır. Buna tahin denilmektedir.

Tahinin ham maddesi nedir? Tahin nasıl yapılır?

EN İYİ TAHİN NASIL YAPILIR?

Susam öncelikle eleme, kabuklarından ayrılma gibi temizleme işlemlerinden geçtikten sonra güzelce yıkanır. Daha sonrasında susamın kavrulması gerekmektedir. Dilerseniz bir tava, tencere kullanarak ocağın üzerinde ve yahutta fırında kavurabilirsiniz. Kavurma süresi çok uzun olmamakla birlikte, rengi hafif değişene kadar kavrulmalıdır. Dikkat edilmelidir çünkü susam çabuk yanabilir. Kavrulma işleminden sonra susam soğumaya bırakılır. Oda sıcaklığına ulaştığında bir robot yardımıyla öğütülmesi gerekmektedir. Bu işlemi yaparken içerisine sıvı yağ ilave edilir. Bu şekilde susam ve yağ karışımımız macun kıvamına gelecektir. Yoğunluğu fazla olursa bir miktar yağ ekleyip robotta 1 dakika kadar daha karıştırılır. Daha sonrasında cam bir kavanoza alınarak dolapta saklanabilir. Bekleme nedeniyle yağ ve susam birbirinden ayrı hale gelirse karıştırmanız yeterli olacaktır.

Tahin kaç kalerodir?

Tahin bir çorba kaşığı 89 kalori, 3 gram protein ve 1.4 gram diyet lifi vardır. Küçük bir porsiyonda erkekler, önerilen günlük lif alımının yüzde 4'ünü ve günlük proteinlerin yüzde 5'ini alırken, kadınlar günlük önerilen lif ve protein alımının yüzde 6'sını kazanır. Tahini, günlük önerilen kemik yapıcı kalsiyum alımının yüzde 6'sını ve enerji sağlayan B vitaminlerinin yüzde 2 ila 5'ini sağlıyor.

Tahin neden yapılır? Ham maddesi nedir? En iyi tahin nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek tahin neden yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.