Tahıl krizi derinleşiyor! Ukrayna, ekilebilir tarım alanlarının yüzde 25’ini kaybetti, hasat yarıya düşecek

Rusya-Ukrayna savaşını vurduğu tahıl krizinden yeni kötü haber geldi. Ukrayna Tarım Bakanı Yardımcısı Taras Vysotskyi, Ukrayna’nın işgali nedeniyle Ukrayna’nın ekilebilir tarım alanlarının yüzde 25’ini kaybettiğini açıkladı. Bu nedenle Ukrayna'da tahıl hasadının neredeyse yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

Rusya’nın Ukrayna saldırıları devam ederken, Ukrayna’nın tarım arazilerinin 4’de 1’ini kaybettiği açıklandı.

Ukrayna Tarım Bakanı Yardımcısı Taras Vysotskyi yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın işgali nedeniyle Ukrayna’nın ekilebilir tarım alanlarının yüzde 25’ini kaybettiğini belirterek, tahıl hasadının Rusya'nın işgali nedeniyle geçen yılki 86 milyon tondan bu yıl yaklaşık 48,5 milyon tona düşmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

Taras Vysotskyi, "Ekilebilir arazinin yüzde 25'inin kaybına rağmen, bu yıl mahsul ekimi nüfusa gıda sağlamak için fazlasıyla yeterli" ifadelerini kullanarak, Ukrayna'nın gıda güvenliği için bir tehdit olmadığını aktardı.

Vysotskyi, ihraç edilebilir mahsul fazlasının 30 milyon ton olabileceğini ve bunun da büyük bir gelir kaybı anlamına geldiğini ifade etti.

Ukrayna, küresel bir tahıl ve tohum yağı üreticisi ancak ihracatı Rusya'nın işgalinden bu yana ciddi şekilde etkilendi.

 

Tahıl krizi derinleşiyor! Ukrayna, ekilebilir tarım alanlarının yüzde 25’ini kaybetti, hasat yarıya düşecek ile ilgili etiketler Ukrayna Tahıl krizi Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.