Taha Dağlı Olay TV'nin kapatılmasının perde arkasını anlattı

Olay TV'nin yayına başladıktan 26 gün sonra kapatılmasından sonra, SuperHaber'in Cavit Çağlar ile görüştüğünü açıkladığı uzun süre Kanal 7'nin Dış Haberler Müdürlüğünü yapan gazeteci Taha Dağlı kapatılmanın perde arkasını anlattı.

Kapatılma sürecine giden olaylar zincirinde iş insanı Cavit Çağlar'ın kanalın yayın politikasından rahatsız olduğu sık sık dile getirilmişti. SuperHaber de Cavit Çağlar'ın Taha Dağlı ile bir dizi görüşme yaptığını kamuoyuna duyurmuştu.

Olay TV sürpriz bir kararla kapatıldı. Çalışanlar hep birlikte yayına çıktı ve o yayından sonra ekran karardı.

Taha Dağlı Olay TV'nin kapatılmasının perde arkasını anlattı

Taha Dağlı Olay TV'nin kapatılmasının perde arkasını anlattı - Resim : 2

Kanalın kapatılması sonra Taha Dağlı işte o görüşmenin ayrıntılarını şöyle aktardı:

“Olay TV meselesinde Cavit Çağlar’a “liste yollandı”, “kayyım atanmaya çalışıldı” gibi iddialar var. Ben Cavit beyin beni arayıp, bizzat kendisinin davet etmesi üzerine ofisine gittim. Bir dizi görüşmemiz oldu.

Kendisi Olay TV’nin yayın politikasından son derece rahatsız olduğunu, aslında böyle bir yayın arzu etmediğini ama en baştan müdahale etmediğinden dolayı maalesef işin bu noktaya geldiğini, bir nevi kandırıldığını söyledi.

Cavit beyi tüm Türkiye tanır, merkez sağ çizgideki bir isimdir. Sahibi olduğu kanalın yayın politikasının ise bu çizginin çok uzağında kalmasından dolayı benimle yeni bir editoryal ekip konusunda bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Kanal çalışanların işine son vermek gibi bir durum asla söz konusu olmadı.

Yayın konusunda bana yaptığı iş teklifi doğrultusunda 6-7 kişiden oluşan ekibimle gelebileceğimi söyledim. Sanırım “yollandı” dedikleri liste bu.

Ama 6-7 kişiden oluşan o listeyi kendi yakın çevremle istişarelerim sonucu belirledim. Hepsi de farklı yayın organlarında yıllardır görev yapmış olan, Türkiye konusunda hassas olan, bu ülkenin milli menfaatlerine duyarlı objektif ve tecrübeli isimlerdi. İçlerinde Cavit beyin NTV yıllarından şahsen tanıdığı önemli televizyon habercileri de vardı.

Orada çalışanların geleceğiyle ilgili olumsuz hiçbir tasarrufun bulunmayacağını ısrarla vurguladım. Sadece benle beraber gelecek arkadaşlarımın pozisyonlarındaki kişilerin değiştirilmesi gerektiğini konuştuk.

Cavit bey kabul etti hatta bazı isimlerin kendisi tarafından istenmediğini de belirtti. Yusuf Alabarda ve Ahmet Gemici gibi bazı arkadaşlarımızla da bizzat görüştü. Sonrasında bir daha görüşmemiz olmadı. Kanalın kapatılacağını da medyadan öğrendim.

Eğer Cavit beyle konuştuğumuz ve anlaştığımız süreç gerçekleştirilmiş olsaydı, Olay Tv bugün Cavit beyin bizzat rahatsız olduğu marjinal noktada değil bizzat kendisinin istediği şekilde Türkiye çizgisinde yayın yapan merkezde bir kanal olacaktı.”

Taha Dağlı Olay TV'nin kapatılmasının perde arkasını anlattı ile ilgili etiketler olay tv kapatılma karar Taha Dağlı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.