Taha Akgül'ün Tokyo Olimpiyatlar maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Naim Süleymanoğlu’ndan sonra güreşte büyük bir başarı yakalamak isteyen Taha Akgül, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mindere çıkıyor. Türkiye’deki taraftarlar ise Taha Akgül'’ün maçının ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacağını merak ediyor.

Vatandaşlar 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı yakından takibe devam ederken Taha Akgül ismi de sıkı bir şekilde araştırılıyor. Rıza Kayaalp'in kazandığı bronz madalyanın ardından bir büyük başarı da Taha Akgül’den bekleniyor.

Taha Akgül Maçı Ne Zaman?

Taha Akgül, serbest 125kg'da yarışacak. Karşılaşma 5 Ağustos günü Türkiye saat ile 05:30 – 06:50 arasında gerçekleşecek ve mücadele TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Taha Akgül Kimdir?

22 Kasım 1990 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelen milli güreşçi Taha Akgül, güreşe 14 yaşında başlamıştır. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun olan Akgül, yüksek lisansını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nde tamamlamıştır.

Taha Akgül'ün Tokyo Olimpiyatlar maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Ankara ASKİ Spor Kulübü'nün sporcusu olan başarılı güreşçi, 2012 yılında 40. kez düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda altın madalya kazanmıştır. Mart 2012 tarihinde Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 120 kg serbest kategoride altın madalya kazanmıştır.

Akgül, 2012 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışmış ve 2014 yılında Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest dalında altın madalyanın sahibi olmuştur.

Özbekistan'da yapılan 2014 Dünya Güreş Şampiyonası 125 kilo müsabakaları sonucunda Akgül, finalde İranlı rakibini 4-3 mağlup edip dünya şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi olmuştur.

Akgül, 2015 Avrupa Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanmış ve Las Vegas'ta düzenlenen 2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest kategorisinde Azerbaycanlı rakibi Cemaleddin Magomedov'u 10-0 yenerek kariyerindeki ikinci dünya şampiyonluğuna ulaşmıştır.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda serbest 125 kiloda altın madalya kazanan Akgül, böylece 2016 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye adına altın madalyaya ulaşan ilk sporcu olmuştur.

Sırbistan'nın Novi Sad kentinde gerçekleşen 2017 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, finalde Azerbaycanlı Jamaladdin Magomedov'u 8-2 yenerek altın madalyanın sahibi olmuştur.

Taha Akgül'ün Tokyo Olimpiyatlar maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? ile ilgili etiketler güreş taha akgül Tokyo Olimpiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.