Tacize susan Kaftancıoğlu'ndan 'kadın gerçekliği' sunumu

CHP'li Barış Yarkadaş'ın partideki cinsel saldırıyı örtbas etmekle suçladığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda CHP'nin İstanbul'da kadın gerçekliği konusunda yaptığı kamuoyu araştırması anlatan Kaftancıoğlu, 'çarpık düzeni' suçladı. Partisine hiçbir eleştiride bulunmayan Kaftancıoğlu'nun bu sözleri samimiyetsiz bulundu.

CHP İstanbul İl Teşkilatı, İstanbul'da kadın gerçekliği konusunda bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. Araştırmanın sunumunu CHP İstanbul İl Başkanı Cana Kaftancıoğlu yaptı.

Partisinde meydana gelen taciz ve tecavüzler karşısında suskunluğunu koruyan, hatta tecavüzü örtbas etmekle suçlanan Kaftancıoğlu, kadın haklarını uzun uzun savundu.

"KADINLAR ÜZERİNDEKİ BASKININ BOYUTUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERİYOR"

Kadınlara 'Siz yaşamınız boyunca hangi sorunlarla karşılaştınız?' sorusu sorulduğunda kendi yaşadıklarını daha zor itiraf ettiklerini söyleyen Kaftancıoğlu, "Araştırmacıların 'denek kirliliği olarak' tanımladığı bu durum aslında biz kadınlar üzerindeki baskının boyutunu bir kez daha gösteriyor." dedi.

"BU KORKUNUN ALTINDA TACİZ VAR, TECAVÜZ VAR..."

Araştırmada ortaya çıkan kimi sonuçların kadınların hayatının nasıl kabusa çevrildiğini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Kaftancıoğlu, "İstanbul'da gece sokakta yürürken kendini güvende hisseden kadınlar sadece yüzde 7.3... Bu şehirde biz kadınlar gece sokakta yürümekten korkuyoruz. Bu korkunun altında taciz var, tecavüz var, güvensizlik var, ölüm tehdidi var ama başka bir tehdit de var hiçbirimizin azımsayamayacağı. O da gece sokakta yürüyen kadınların tüm bunları hak etmiş olduğunu düşünen ve neredeyse hak etmiş olabileceğini savunan çarpık bir düzen." diye konuştu.

CHP'deki taciz ve tecavüzlere tepki gösteren eski Milletvekili Barış Yarkadaş'ı 'şov yapmakla' suçlayan Kaftancıoğlu'nun bu açıklamaları samimiyetsiz bulundu.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz'ün 'nitelikli cinsel saldırı' suçununa tepki gösteren Barış Yarkadaş'ı 'şov' yapmakla suçlamıştı.

Kaftancıoğlu'nun sözlerine tepki gösteren Yarkadaş, Twitter hesabından Kaftancıoğlu'na ağır ifadelerle yüklenmişti. Yarkadaş, Kaftancıoğlu'nu cinsel saldırıyı örtbas etmekle suçlamıştı.

Tacize susan Kaftancıoğlu'ndan 'kadın gerçekliği' sunumu ile ilgili etiketler CHP İstanbul Canan Kaftancıoğlu Kadın Taciz Tecavüz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.