Taciz skandalı ile gündemde olan Activision Blizzard onlarca çalışanını işten çıkardı

Taciz skandalının ortaya çıkması sonrası uzun zamandır zorlu bir sürecin içinde olan ve kriz yönetimindeki acizliği ile tepkilerin odağında olan Activision Blizzard'da 37 çalışanın işine son verildi. 2 yıldır gündemde olan skandalı yönetemeyen ve uzun süre hissedarlardan gizleyen CEO Bobby Kotick'in üzerindeki istifa baskısının arttığı öğrenildi.

Yaptığı oyunlardan çok skandallarla gündemde olan Activision Blizzard'da yeni gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. ABD'li dev şirkette çıkan taciz ve mobbing skandalı için dava süreci devam ederken onlarca çalışanın işten çıkarıldığı ve disiplin soruşturmasına alındığı öğrenildi.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, cinsel taciz ve mobbing skandalıyla uğraşan şirket 37 çalışanını işten çıkarırken 40 kişi hakkında disiplin soruştuması açıldı. Gazeteye konuşan kaynaklar, söz konusu hamlenin, taciz skandalının görünenden daha büyük boyutlarda olabilceğine kanıt teşkil edebileceğini belirtiyor.

Activision Blizzard, ABD'li gazetenin iddialarını doğrulayarak 37 çalışanın işine son verildiğini ve 44 çalılan hakkında disiplin soruşturması açıldığını bildirdi. Ancak şirketin sözcüsü iç soruşturmada 700 farklı taciz ve suistimal raporlandığı iddialarını yalanladı.

Activision Blizzard'da ortaya çıkan skandalın boyutu büyüdükçe CEO Bobby Kotick'in üzerindeki baskı da artıyor. Şirket yönetimi ve hissedarlardan uzun süre taciz skandalını gizlemeye çalışan Kotick'in istifa edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor. Ancak büyük krizi yönetmekten aciz olan CEO'nun istifasını isteyen çok sayıda kişi olduğu öğrenildi.

Taciz skandalı ile gündemde olan Activision Blizzard onlarca çalışanını işten çıkardı ile ilgili etiketler Taciz Activision Blizzard işten çıkarma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.