Tabletler gerçekten ölüyor mu?

Bir zamanların kapış kapış giden tabletleri, şimdilerde düşüş yaşıyor. Peki bir gün geri dönecekler mi?

Bundan yaklaşık 2 - 3 yıl öncesine kadar birbiri ardına piyasaya çıkan tabletler, şu sıralar büyük sessizliğe gömülmüş durumda. Şimdilerde tablet piyasasında hareket yaratan iki marka, kuşkusuz Apple ve Samsung. Apple iPad ile Samsung da Android'li tabletleriyle ürün sirkülasyonunu rutine oturtmuşken, diğer markalardan pek ses yok. Global pazarda satış noktasında büyük düşüş söz konusu. Özellikle Windows tarafında... Fakat IDC'nin açıklamalarına göre bu gidişat değişecek. 2018 yılı tabletler için yeni bir umut ışığı vadediyor.
IDC'nin açıkladığı raporlara dayalı tahminlere göre, 2018 yılı tabletler için bir dönüm noktası olacak. Özellikle Windows tabanlı tabletlerin pazar payını arttıracağı yönünde tahminler mevcutken, Android'de ciddi bir gerileme yaşanması bekleniyor.
Açıklanan tahmin verilerine göre Android tabanlı tabletler 2020 yılına kadar yüzde 9 dolaylarında kayıp yaşayacakken, bu rakamın iOS'ta yüzde 1 kayıp şeklinde olacağı düşünülüyor. Buna karşın Windows tarafında ise yüzde 11'lik kazançbekleniyor.
Elbette bunlar şimdilik tahmin. Tablet kullanımına büyük darbe vuran büyük ekranlı telefonlar ve hibrit laptop'ların da o dönemdeki durumları tablet pazarını olumlu / olumsuz etkilemeye devam edecek.

Tabletler gerçekten ölüyor mu? ile ilgili etiketler Samsung Android Tablet iPad
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.