Tabiat harikası şelale de alevlere teslim oldu

Marmaris'te çıkan orman yangınından 'tabiat harikası' olarak nitelenen Turgutlu Şelalesi de etkilendi. Şelalenin bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangına ekipler ve vatandaşlar müdahale etti.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizmin önemli destinasyonları arasında yer alan Turgut Şelalesi’nin etrafındaki ormanlık alan da alevlere teslim oldu.

Marmaris’in Armutalan Mahallesi’nde başlayan orman yangını geniş bir alana yayılırken, yanan alanlar içine günübirlik ziyaretçi ağırlayan Turgut Şelalesi de eklendi. Şelalenin etrafındaki ormanlık alanda çıkan yangına vatandaşlar ve ekipler müdahale etti.

Tabiat harikası şelale de alevlere teslim oldu

Doğal SİT alanı içinde yer alan ve koruma altında olan Turgut Şelalesi her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak mekanı idi. İçerisinde toplamda 5 adet şelale bulunan Turgut Şelalesine Marmaris hareketli safari tutkunlarının gözde durakları arasında yer alıyordu. Şelaleler yaklaşık 5 metre yükseklikten akarken, şelalenin aktığı yerde oluşan gölde ziyaretçiler yüzme imkanı buluyordu.

Tabiat harikası şelale de alevlere teslim oldu - Resim : 2

Turgut Şelalesi Marmaris ilçesine yaklaşık olarak 33 kilometre, Orhaniye Mahallesine ise 2,5 km uzaklıkta yer alıyor. Turgut Şelalesi 1’inci derecede doğal SİT alanı ve koruma altında bulunuyor.

Tabiat harikası şelale de alevlere teslim oldu - Resim : 3

Tabiat harikası şelale de alevlere teslim oldu ile ilgili etiketler Marmaris Yangın turgutlu şelalesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.